Cheng-En Wu ve Shih-Yung Hung'dan "Denge": Çift Fonksiyonlu Bir Yaşam Alanı

Modern ve Minimalist Bir Yaklaşımla İç Mekan Tasarımında Yenilikçi Bir Soluk

Cheng-En Wu ve Shih-Yung Hung tarafından tasarlanan "Denge", hem yaşam hem de çalışma alanı olarak hizmet eden bir daire iç mekanıdır. Bu projenin temel ilham kaynağı, her ikisi de tasarımcı olan bir çiftin yaşam ve çalışma alanıdır.

Özel yaşam alanlarını korurken, halka açık bir çalışma ve toplantı alanı oluşturma düşüncesi, konutun açık düzeninde temel bir unsur olmuştur. İç mekanı dış mekanla birleştiren bu tasarımda, geniş pencereleri kaplayan saydam perdeler, balkonlara açılırken yeşilliklerle dolu bir görünüm sunar. Müşterinin kedisi için bol miktarda keşif alanı sağlamak amacıyla erişilebilir açık raflar ve diğer kedi dostu özellikler entegre edilmiştir.

Yüksek katlı bir apartman dairesinde bulunan bu ev ofisi ve konut, daire boyunca tavanından tabanına kadar cam pencerelere ve kedi dostu mobilyalara, raflara ve diğer alanlara sahiptir. Bu daire, hem profesyonel bir atmosferde müşterileri ağırlayan temiz bir çalışma alanı hem de daha samimi, konforlu bir ortamda aile ziyaretçilerini ağırlayan bir yaşam alanı sunar. Düşük sırtlı ve engel olmayan mobilyalar, tavanından tabanına kadar olan pencerelerle birleşerek daha geniş bir alan hissi verir.

Minimalist tasarım unsurları, temiz ve verimli bir alan dağılımına olanak sağlar. Düşük sırtlı bir kanepe, misafirleri karşılar, görüş hattını bozmadan ve halka açık alanı birleştiren kafesli kitaplık ünitesini yansıtan desenli bir kanepe sunar. Dairenin bitişleri ve mobilyaları, koyu kahverengi, açık gri ve beyaz bir palet üzerine inşa edilmiştir ve taş ve ithal fayanslarla, fırçalanmış metal ve emaye kaplamalarla karıştırılmıştır. Gömme raflar ve çalışma alanları, oturma odası ve yatak odalarına entegre edilmiştir.

Bu 168m2 konut, tüm taraflarda yeşil alanlarla çevrili 40m2'lik dış balkonlar ve 125 m2'lik iç mekanı içerir; düzen, ebeveyn yatak odası, henüz döşenmemiş bir misafir veya çocuk odası, bir yarım banyo ve açık mutfak, oturma odası ve yemek odası alanını içerir.

Cheng-En Wu ve Shih-Yung Hung tarafından tasarlanan bu projenin anahtar kelimeleri arasında konut, daire, ev ofisi, yeşil alan, minimalist ve modern yer alır. Bu projede, tavanından tabanına kadar cam ve perdelerle ve dış mekan yeşil alanlarına sahip balkonlarla birleşen bir ev ofis alanı yer alıyor. Halka açık toplantı/yaşam alanı, gözü çapraz çiziyor, ancak iş yapmaktan alıkoymuyor, aynı zamanda müşterileri ve misafirleri rahatlamaya davet ediyor. Düşük sırtlı mobilyalar, alanı açarken aynı zamanda resident kedi için bol miktarda oyun/keşif alanı sunuyor. Modern gri ve beyazlar, cesur siyahla karıştırılarak modernlik, uzun ömürlülük ve istikrar duygusu yaratıyor.

2020'de Tayvan'da tamamlanan bu proje, iki tasarımcının çok fonksiyonlu bir konut çalışma alanını gerçekleştirmek için düzenlemeyi düşünmesi üzerine planlandı. Özellikle ithal bakır giriş duvar lambası gibi belirli aydınlatma armatürlerini keşfetmek için biraz zaman harcandı. Diğer araştırmalar, kedi dostu duvar üniteleri ve mobilyalar üzerine yoğunlaştı.

Bu alan için ana zorluk, tüm konut boyunca tavanından tabanına kadar cam duvarları korumak ve kalan duvar alanını depolama, dolaplar ve diğer mobilyalar için en iyi şekilde kullanmaktı. Mutfak alanını ana halka açık alan boyunca yerleştirmek başka bir zorluktu, ancak şimdi bir kahvaltı barı, alanlar arasında bir sınır sağlıyor. Yatak odalarının alanı sınırlı olsa da, müşteriler her bir odanın alanını azalttı ve iki odayı ayıran kısa bir koridor oluşturarak ayrı ve özel bir his sağladılar.

2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, memnuniyet ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cheng-En Wu、Shih-Yung Hung
Görsel Kredileri: Photographer : Jackal Liu Phototography
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer : Cheng-En Wu, Chief Designer : Shih-Yung Hung
Proje Adı: Balance
Proje Müşterisi: Cheng-En Wu、Shih-Yung Hung


Balance IMG #2
Balance IMG #3
Balance IMG #4
Balance IMG #5
Balance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun