Shanhejinyuan'ın "Zaman Yolculuğu"na Davet: Shiguangdao

Geçmişi ve Geleceği Birleştiren Ödüllü Tasarım

Shanhejinyuan tarafından tasarlanan Shiguangdao, zamana bir yolculuk olarak tasarlanmış bir pazarlama merkezi projesidir. İngiliz astrofizikçi Stephen William Hokin'in zaman ve dört boyutlu uzay üzerine düşüncelerinden esinlenerek, zamana dair anıları saklama ve bilinmeyene yolculuk yapma konsepti üzerine kurgulanmıştır.

Shiguangdao, Shenyang'ın tarihi Hunnan Bölgesi'nde yer alır. Proje, zamanın penceresinden geçmişe bakar ve tarihi kalıntıların kentsel dokusunu ve bölgesel kültürünü miras alır. Günümüzde, bu alan bir yüksek teknoloji geliştirme bölgesine dönüştürülmüştür. Shiguangdao, zamandan bir anı taşıyan bir yolculuktur ve insanların duygularını ve değerlerini taşıyarak, zaman tünelini açan bir bağlantı haline gelmiştir.

Projenin gerçekleştirilmesinde "Yaşamın Işığı" adı verilen bir malzeme kullanılmıştır. Bu malzeme, metal bir yapıdadır ve projenin teknik özelliklerini belirler. Shiguangdao'nun boyutları ise 3700 mm uzunluğunda ve 8500 mm genişliğindedir.

Shiguangdao, endüstri, sanat, beşeri bilimler, zaman ve daldırma gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Tasarımın etkileşimi, düzenli matris sıralaması aracılığıyla farklı malzemelerin ve duyguların bir teknoloji hissi yaratmasını içerir. Bu, rasyonel mantık ve sanatsal duyarlılığın birleşimini sunar ve aydınlatma etkisi aracılığıyla bir kuantum ritmik sanat ve sonsuz bir mekansal boyut yaratır. Bu sayede ziyaretçiler, mekansal matriste kendilerini kaybeder ve bilim ve teknoloji işlevinin güzelliğini ve mekansal gerilimini deneyimler.

Shiguangdao projesi, 2021 yılının Mayıs ayında başlamış ve Eylül ayında tamamlanmıştır. Tasarımın altında yatan araştırma, "satış" binalarına gitmeyi ve karmaşık işlevsel alanlar oluşturmayı içerir. Bu sayede proje daha kullanışlı hale gelir ve insanlar, çeşitli renkli satış deneyimleri aracılığıyla projeyi daha iyi anlar ve tanır.

Shiguangdao'nun tasarım sürecinde karşılaşılan en büyük zorluklar, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve yaratıcı süreçte optik yanılsama etkisi olan bir alanın kullanımı ve üretimi olmuştur. Bu süreçte, bir performansın gerçekleştirilmesinden bitmiş ürünün rafine üretim sürecine kadar bir dizi alt üretim gerçekleştirilmiştir.

Shiguangdao, teknoloji ve sanat enstalasyonlarını kullanarak sahnenin anlatısını sergiler. Geleceğin dijital dünyasını hayal ederek, gerçekliği ve sanalı, şimdiyi ve geleceği algılama deneyimini şekillendirir. Bu sayede deneyim ve mekan arasındaki bağlantı ve duygusal rezonans oluşturulur.

Shiguangdao, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanhejinyuan
Görsel Kredileri: Shanhejinyuan
Proje Ekibi Üyeleri: Shanhejinyuan
Proje Adı: Shiguangdao
Proje Müşterisi: Shanhejinyuan


Shiguangdao IMG #2
Shiguangdao IMG #3
Shiguangdao IMG #4
Shiguangdao IMG #5
Shiguangdao IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun