Nio Life'ın Dalgaları: Doğanın Sesiyle Buluşan Teknoloji

Wave Bluetooth Hoparlör: Sesin Doğasına Dönüş

Nio Life'ın tasarladığı Wave Bluetooth Hoparlör, sesin doğasından ilham alarak tasarlandı. Ses dalgalarını simüle eden akıcı bir form ve mükemmel sürdürülebilirlik özellikleriyle öne çıkan bu ürün, sesin özüne dönüşü hedefliyor.

Wave Bluetooth Hoparlör, sesin doğasından ilham alarak tasarlandı. Tasarımcı, başlangıçta birçok olasılığı keşfetti ve sonunda sesin doğasından ilham almayı seçti. Sonuç, ses iletiminin form ve işlevini ince bir şekilde birleştiren görsel olarak dinamik, düzenli olarak tekrarlanan bir dalga formu oldu.

Wave Bluetooth Hoparlör, akıcı bir şekil, üstün ses kalitesi ve mükemmel sürdürülebilirlik özellikleriyle öne çıkıyor. Ürün, havadaki ses dalgasını kumaş formunda simüle etmek ve sonuçta sesin özüne dönmek üzere tasarlandı. Kumaşın çift taraflı dokuma yüzeyi, farklı ışık ve gölge değişikliklerini yansıtarak hareket hissini artırır. NdFeB'den yapılan güçlü manyetik sürücülü yüksek performanslı tam aralıklı hoparlör, sürükleyici ses efektlerini garanti eder. Esnek askı ipi, ürünün bisikletlere, sırt çantalarına vb. kolayca bağlanmasını sağlar. Kıvrımlı şekli ve kaymaz kumaş yüzeyi sayesinde ürün, elde rahatça tutulabilir.

Wave Bluetooth Hoparlör, 2 inçlik halka şeklindeki nadir toprak NdFeB yüksek yoğunluklu manyetik sürücülü tam frekans hoparlör, ultra ince anodize alüminyum titreşim konisi ve 58mm dairesel pasif radyatör kullanılarak üretilmiştir. Ses basıncı 90dB'ye kadar çıkabilir ve düşük frekans 65Hz'ye kadar inebilir.

NIO Life'ın tasarım ekibi, 11 aylık bir süre boyunca birçok tasarımcıyla çalıştı ve Wave'in ses dalgalarının tasarımını daha iyi sunmak için 10'dan fazla farklı tasarım ortaya koydu. Tasarım onaylandıktan sonra, görünüm ve şekil birçok kez ayarlandı, yüzey dalgasının açısı ve düğmelerin işlemi sürekli olarak optimize edildi.

Tasarım sürecindeki zorluk, organik formu elektronik bileşenlerin mantıklı bir düzeniyle nasıl birleştireceğiydi. Bu zorluğu aşmayı başaran Nio Life, Wave Bluetooth Hoparlör ile sesin özüne dönen bir tasarım oluşturmayı başardı.

Wave Bluetooth Hoparlör, 2022'de A' Audio and Sound Equipment Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zeka dolu tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı yetenekler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımları onurlandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: NIO Life
Görsel Kredileri: NIO Life
Proje Ekibi Üyeleri: NIO Life
Proje Adı: Wave
Proje Müşterisi: NIO Life


Wave IMG #2
Wave IMG #3
Wave IMG #4
Wave IMG #5
Wave IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun