Çocuklar İçin Ergonomik Tasarım: Explorer Çalışma Masası

Fei Panyan İmzasını Taşıyan Çok Fonksiyonlu Çalışma Masası

Evde çalışma ve öğrenme deneyimini yeniden tanımlayan Explorer, Fei Panyan'ın yenilikçi vizyonunu yansıtıyor. Çocukların büyüme sürecine uyum sağlayan bu masa, ergonomi ve fonksiyonelliği bir araya getiriyor.

Explorer, hareket sensörlü bir kitaplık ve ayarlanabilir aydınlatma alanı ile kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Geleneksel çalışma masalarından farklı olarak, arka bacaklar arasında destek çubuğu olmadan dahi yüksek stabilite sunan benzersiz bacak yapısı, malzeme tasarrufu sağlarken çocukların rahatça bacaklarını uzatmalarına olanak tanıyor.

Çalışma masasının 52-79cm arasında değişen yükseklik ayarı, çocuğun boyuna göre ayarlanabiliyor. Masa yüzeyi 0-50° arasında serbestçe açı ayarına sahip. Eğimli masa yüzeyi için özel olarak tasarlanmış cetvel, kullanıcıların boyama, okuma, yazma gibi aktivitelerde yardımcı olmak üzere masa yüzeyinin üst ve alt kısmına mıknatıslı olarak tutturulabiliyor. Masa yüzeyinin benzersiz bölümlemesi, çocukların iyi oturma alışkanlıkları geliştirmelerine, konfor ve öğrenme verimliliğini artırmalarına yardımcı oluyor.

Evde çalışma ve öğrenme yaygınlaştıkça, farklı kullanıcı gruplarına uygun ergonomik bir masa olarak Explorer, kullanıcılar için verimli bir çözüm sunuyor. Bacak ve kitaplık tasarımındaki üçgen yapı, estetik ve yapısal stabiliteyi malzeme kullanımını azaltarak sağlıyor ve böylece çevre korumaya katkıda bulunuyor.

Explorer, kullanıcıların farklı boyutlarına uyum sağlayacak şekilde yüksekliği ayarlanabilir bir yapıya sahip. Masa yüzeyi, yazma, okuma veya çizim gibi aktiviteler için en rahat oturma pozisyonunu seçmelerine olanak tanıyan farklı açılarda ayarlanabiliyor. Masa yüzeyinin altında iki çekmece bulunuyor; ön taraftaki kitap ve kırtasiye malzemeleri için, arka taraftaki ise entegre şarj ünitesi için. Bu tasarım, kullanıcıların masa yüzeyini düzenli tutmalarına yardımcı olurken, elektronik cihazların kullanımını kolaylaştırıyor ve çalışma ve öğrenme verimliliğini artırıyor.

Proje, 2021 Temmuz'unda Hangzhou'da başladı ve 2022 Temmuz'unda aynı yerde tamamlandı. Ev çalışma masası üzerine yapılan araştırma, proje başlangıcından tasarım teslimine kadar 1,5 yıl sürdü. Ekip, 12 şehirde pazar araştırması yaptı ve 100 hane ziyaret ederek kullanıcı deneyimlerini kaydetti. Süreç boyunca ürünü defalarca iteratif bir şekilde tasarladılar. Ayrıca, çeşitli orijinal malzeme kaynaklarından uygun malzemeleri, işlemleri, ekipmanları ve yüksek maliyet etkinliğine sahip fabrikaları araştırdılar ve 3 milyon yuanın üzerinde yatırım yaptılar. Sonunda bu ürünü başarıyla tamamladılar.

Explorer'ın benzersiz masa yüzeyi bölümlemesi, masa yüzeyi eğildiğinde kalemlerin, kitapların ve diğer eşyaların yere düşmesini engelliyor. Ön panel, kullanıcının kolları için alan sağlayarak sağlıklı oturma duruşunu destekliyor, kullanım konforunu ve öğrenme ile çalışma verimliliğini artırıyor.

Çalışma masası, çocuğun boyuna göre değiştirilebilen 52-79cm arasında yükseklik ayarına sahip. Masa yüzeyi, 0-50 derece arasında serbestçe ayarlanabiliyor. Eğimli masa yüzeyi için özel olarak tasarlanmış cetvel, boyama, okuma, yazma gibi aktivitelerde kullanıcıları desteklemek üzere masa yüzeyinin üst ve alt kısmına mıknatıslı olarak tutturulabiliyor. Masa yüzeyinin benzersiz bölümlemesi, çocukların iyi oturma alışkanlıkları geliştirmelerine, konfor ve öğrenme verimliliğini artırmalarına yardımcı oluyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Two square meters
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Two square meters Smart Home Technology Co. Ltd., 2022. Optional Image #1: Photographer Two square meters Smart Home Technology Co. Ltd., 2022. Optional Image #2: Photographer Two square meters Smart Home Technology Co. Ltd., 2022. Optional Image #3: Photographer Two square meters Smart Home Technology Co. Ltd., 2022. Optional Image #4: Photographer Two square meters Smart Home Technology Co. Ltd., 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Fei Panyan Designer:Yang Ruixue Creative Director:Wang Lei
Proje Adı: Explorer
Proje Müşterisi: Two square meters Smart Home Technology Co. Ltd.


Explorer IMG #2
Explorer IMG #3
Explorer IMG #4
Explorer IMG #5
Explorer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun