L ve S Arno Serisi: Piyano Işığında Sanatsal Dokunuş

Florence'ten İlham Alan Tasarım, Piyano Pratiğini Aydınlatıyor

Ponte Vecchio'nun tarihi dokusundan esinlenen L ve S Arno serisi, piyano kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış aydınlatma çözümleri sunuyor.

Changhai Zhao, Meiling Wang ve Xiang Zhang tarafından tasarlanan L ve S Arno serisi, İtalya'nın kalbindeki Arno Nehri'nin akışından ilham alıyor. Serinin tasarımı, stabilitesi ve çok yönlü aydınlatma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Piyano tuşlarına yönelik özel olarak geliştirilen aydınlatma sistemi, AA sınıfı aydınlatma standardını sağlayarak kullanıcıların piyano çalarken en iyi deneyimi yaşamalarına olanak tanıyor. Full spektrumlu LED teknolojisi sayesinde güneş ışığına yakın bir aydınlatma sunan bu seri, aynı zamanda OLED ekran, higrometre ve metronom gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, piyano tuşları ve nota sayfaları için hassas ve eşit aydınlatma sağlayan lens, yansıma, difüz yansıma gibi optik ve termal teknolojiler yer alıyor. Ürün, renk geri verim indeksi (Ra) 95'ten düşük olmayan full spektrum LED kullanıyor ve titreşimsiz, radyasyonsuz, mavi ışık tehlikesi olmayan bir aydınlatma imkanı sunuyor. Gömülü metronom (40-208 bpm) ve higrometre ile donatılmış OLED ekran, piyano pratiği ve günlük bakım için daha kullanışlı hale getiriyor.

L ve S Arno serisi, ARNO ve ARNO PRO olmak üzere iki farklı modelden oluşuyor. Her iki model de Type-C portları ile uyumlu ve aşırı yük koruması ile yangın koruma tasarımına sahip. Ürünün tabanı, piyano yüzeyini korumak için silikon ped ile sabitlenmiş ve 15 derecelik devrilme karşıtı tasarımı ile daha güvenli bir kullanım sunuyor. Metronom, mekanik sesleri simüle ederek daha doğal bir deneyim sağlıyor.

Çok eksenli tasarımı sayesinde, L ve S Arno serisi, büyük açılarla dönebilen eklemleri ile her türlü piyano için tam kapsamlı aydınlatma sağlıyor. Elektrikli piyanolar, dik piyanolar ve kuyruklu piyanolarla uyumlu olan bu seride, kullanıcı koltuktan ayrıldığında 10 dakika sonra otomatik olarak kapanan akıllı sensör aydınlatma bulunuyor. Görünür bağımsız dokunmatik düğme, manuel ve kademesiz modlarda parlaklık ayarını kullanıcıya bırakıyor. PRO modeli, 2700K-5000K renk sıcaklığı aralığında ve kademesiz ayarlama desteği sunuyor.

2022 Eylül ve 2023 Mayıs ayları arasında Şanghay'da tamamlanan bu proje, sadece ışığın görülebildiği, lambanın görünmediği bir tasarım konseptiyle yola çıkıyor. Piyano tuşları ve nota sayfaları için aydınlatma sağlayan L ve S Arno serisi, metronom, higrometre, insan algılama gibi insan odaklı fonksiyonları benzersiz bir görünümle bütünleştiriyor. Yenilikçi büyük açılı eklem dönüşü, kullanıcılara nihai bir deneyim sunuyor.

L ve S Arno serisi, piyano çalarken kullanıcıya özel olarak tasarlanmış aydınlatma sunuyor. Piyano tuşları için 300 lx'ten fazla aydınlatma sağlayarak AA sınıfı aydınlatma standardına ulaşıyor. Full spektrumlu LED ile güneş ışığına benzer bir aydınlatma sunan bu seri, OLED ekran, termo-higrometre ve metronom entegre ediyor. Ayrıca, stüdyolardaki gerçek mekanik vuruşları simüle edebilen yenilikçi metronom seslerine sahip. Elektrikli piyanolar, dik piyanolar, kuyruklu piyanolar ve diğer piyano türleri için uygundur ve her açıdan aydınlatma sağlayan çok açılı döner aydınlatmayı destekler.

L&S Lighting (Shanghai) Co., Ltd. tarafından telif hakkı ve görsel içerik haklarına sahip olan bu tasarım, 2024 yılında A' Aydınlatma Ürünleri ve Armatürleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş Ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi muhteşem olan tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel düzeyde bir mükemmellik sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: L&S Lighting (Shanghai) Co.,Ltd
Görsel Kredileri: L&S Lighting (Shanghai) Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Changhai Zhao, Meiling Wang, Xiang Zhang
Proje Adı: L and S Arno Series
Proje Müşterisi: L&S Lighting (Shanghai) Co.,Ltd


L and S Arno Series IMG #2
L and S Arno Series IMG #3
L and S Arno Series IMG #4
L and S Arno Series IMG #5
L and S Arno Series IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun