Tianxia Chuanjiang: Modern ve Gelenekselin Buluştuğu Sergi Merkezi

Yutao Song ve Ying Chen'in Kültürel Mirası Yansıtan Tasarımı

Luzhou şehrinin tarihi ve kültürel dokusundan ilham alan Yutao Song ve Ying Chen, Tianxia Chuanjiang Sergi Merkezi'nde modern ve geleneksel unsurları harmanlıyor.

Çin'in ünlü şarap şehri ve Chuanjiang kültürünün kesişim noktası olan Luzhou'da yer alan Tianxia Chuanjiang Sergi Merkezi, bölgenin zengin kültürel mirasını modern bir estetikle sunuyor. Yutao Song ve Ying Chen'in imzasını taşıyan bu merkez, Chuanjiang kültürünün temaları üzerine kurulu bir mekan olarak dikkat çekiyor. Sergi merkezi, hem geleneksel hem de modern, hem Doğu hem de Batı atmosferini bir arada sunarak insan odaklı ticari bir karşılama alanı yaratmayı amaçlıyor.

Yaklaşık 3216 metrekarelik bir alana yayılan Tianxia Chuanjiang, proje maket sergi alanı, Chuanjiang kültürü sergi salonu, müzakere ve karşılama alanları gibi çeşitli işlevsel mekanları bünyesinde barındırıyor. Çocukluk anılarının gerçekliğe dönüşmesiyle, limanda demirlemiş tekneler, sıcak bir yuva olan Chuan Nehri, sakinler, kiremit çatılar, ince halatlar ve eski tekneler, mekanın ilham kaynağını oluşturuyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, mekanın siyah, beyaz, sıcak gri ve ahşap gibi ana renk paletiyle birleştirilmesi yer alıyor. Böylece mekan, ev sıcaklığını ve rahatlığını yansıtıyor. Kırmızı ve bitki yeşili gibi renklerle zenginleştirilen mekan seviyeleri, metal kullanımıyla karakter ve doku hissini aydınlatıyor.

Yutao Song ve Ying Chen, tasarım sürecinde, Ferrari gri mermer gibi modern malzemeler kullanarak ticari alana ciddi ve atmosferik bir hava katmayı başardı. Jüt ipi, çimento Lanson panelleri, ahşap desenli Lanson panelleri ve açık meşe kaplamaları, iç mekanın sanatsal bir eser gibi görünmesini sağlarken, ziyaretçiler için dikkat çekici ve sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Tasarım ekibi, Tianxia Chuanjiang Sergi Merkezi'nin genel tasarımında mimari, iç mekan ve peyzajı dengeli bir şekilde birleştirerek, bunlar arasında geçirgen bir entegrasyon sağlıyor. Çağdaşlık ve sanatçılığın bir kombinasyonunu kullanarak, insanlar, doğa, alanlar ve malzemeler arasındaki ilişkiyi vurguluyor ve insanlarla mekan arasındaki bağlantıyı daha derin ve kapsamlı bir perspektifle düşünüp tanımlamayı amaçlıyor. Böylece insanların güzellik ve ruhun bir arada var oluşunu hissetmelerini hedefliyor.

2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Altın Ödül'e layık görülen bu tasarım, olağanüstü mükemmelliği ve dünyaya olan arzu edilen özellikleriyle sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi ilerleten parlak fikirler ve ürünler olarak tanımlanıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHENZHEN LUSHANG DESIGN CO,.LTD.
Görsel Kredileri: SHENZHEN LUSHANG DESIGN CO,.LTD.
Proje Ekibi Üyeleri: Yutao Song,Ying Chen
Proje Adı: Tianxia Chuanjiang
Proje Müşterisi: SHENZHEN LUSHANG DESIGN CO,.LTD.


Tianxia Chuanjiang  IMG #2
Tianxia Chuanjiang  IMG #3
Tianxia Chuanjiang  IMG #4
Tianxia Chuanjiang  IMG #5
Tianxia Chuanjiang  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun