Yenilikçi Tasarım: Freshmore ile Sağlıklı Beslenme

Shanghai Finc Bio-Tech'den Yenilikçi Mantar Çeşitleri

2000 yılında, endüstriye katkıda bulunma vizyonuyla bir araya gelen bir yatırım ekibi ve bilim insanları, Şitake mantarlarının endüstriyel yetiştirilmesinde Çin'de bir dönüm noktası yaratan bir fabrika kurmak için iş birliği yapmaya karar verdiler. Bu girişim, Şitake mantarları alanında bilimsel araştırma ve geliştirmenin daha da derinleşmesine yol açtı.

Shanghai Finc Bio-Tech Inc. tarafından bağımsız araştırma ve geliştirme yoluyla geliştirilen Finc-B-8031 ve Finc-W-247, sırasıyla Yengeç Mantarı ve Beyaz Yeşim Mantarı olarak bilinen yeni yenilebilir mantar çeşitleridir. Bu yeni çeşitlerin geliştirilmesi, geleneksel ıslah yöntemleri, moleküler destekli ıslah, RAPD-SCAR tanımlama, SSR tanımlama ve MNP tanımlama teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Ürün geliştirme sürecinde, görünüm, tazelik, tat ve besin değeri gibi pazar taleplerini karşılamayı hedeflerken, aynı zamanda büyük ölçekli yetiştiricilik için yetiştirme döngüsü ve maliyet etkinliği gibi faktörleri de göz önünde bulundurduk. Sayısız ıslah deneyi yürüttük ve yeni suşları sürekli olarak test ederek, en uygun olanları seçmek ve eşleştirmek için deneme yanılma yaklaşımını kullandık. Sonuç olarak, arzu edilen kriterleri en iyi şekilde karşılayan Yengeç Mantarı için Finc-B-8031 ve Beyaz Yeşim Mantarı için Finc-W-247'yi belirledik.

Bu ürünün ambalaj özellikleri şu tipleri içerir: Derinlik 155 × Genişlik 75 × Yükseklik 75 mm, Derinlik 185 × Genişlik 125 × Yükseklik 95 mm, Derinlik 175 × Genişlik 105 × Yükseklik 35 mm, Derinlik 200 × Genişlik 120 × Yükseklik 90 mm.

Sürdürülebilir gelişme açısından, tarımsal organik atıkları, örneğin bitki sapları, mısır koçanları, pamuk tohumu kabukları, talaş, inek gübresi ve tavuk gübresi gibi ham maddeleri yenilebilir mantar ürünlerinin üretimi için kullanıyoruz.

Projeye 2020 yılında Çin'de başlandı ve 2023 yılında tamamlandı. Bu araştırma ve geliştirme faaliyetinin başarılı bir şekilde uygulanmasını kolaylaştırmak için, gerçek zamanlı veri toplama, atölyenin üretim ve kalite durumuna ilişkin zamanında içgörüler sağlayan bir akıllı fabrika sistemi kurduk. Üretim planlarının uygulanması, üretim sürecinin kara kutusunu ortadan kaldırarak, Enterprise Resource Planning sistemine zamanında geri bildirilir ve şeffaflık sağlanır.

Yengeç Etli Mantar ve Beyaz Yeşim Mantarının yeni çeşitleri, daha zengin bir genel lezzet için et benzeri kalın bir dokuya ve suyu emmek için gevşek bir yapıya sahip olacak şekilde geliştirilmiştir. Besin içeriğinin artırılması da bu araştırma ve geliştirmenin önemli kavramlarından biridir. Yengeç Etli ve Beyaz Yeşim mantarları, sadece 18 esansiyel amino asit içermekle kalmaz, aynı zamanda vitaminler ve iz elementler de içerir, en benzersiz olanı ise diğer genel sebzelerde neredeyse bulunmayan D vitamini olmaktadır.

Bu proje, yenilebilir ham mantarlar (yengeç mantarı, beyaz yeşim mantarı) sınıfına aittir. Proje, görünüm, tazelik, tat, beslenme, dönem, maliyet, işletmeyi kolaylaştırma, otomasyonu kolaylaştırma gibi kapsamlı pazar gereksinimlerini dikkate alır. Birçok hibridizasyon kombinasyonu tasarlanmış, yeni suşların birçok testi yapılmış ve seçim için bir mucize yaklaşımı kullanılarak eşleştirme yapılmıştır. Tüm araştırma ve geliştirme, bu yiyeceğin tadını korurken, sağlıklı bileşenleri ve sürdürülebilir gelişim kavramını benimsemeyi amaçlamaktadır.

Quanquan Chen'in katkılarıyla bu tasarım, 2024 yılında A' Gıda, İçecek ve Mutfak Sanatları Tasarım Ödülü'nde Altın ödülüne layık görüldü. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyaya önemli bir etki bırakan harika, öne çıkan ve trend belirleyici yaratılara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yang Liao
Görsel Kredileri: Quanquan Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Quanquan Chen, Yang Liao
Proje Adı: Freshmore
Proje Müşterisi: SHANGHAI FINC BIO-TECH INC.


Freshmore IMG #2
Freshmore IMG #3
Freshmore IMG #4
Freshmore IMG #5
Freshmore IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun