Hong Kong Kitap Fuarı 2022: Kültürel Mirası Yeniden Keşfetmek

Dury Chin'in Tasarımıyla Geçmişten Günümüze Bir Yolculuk

Hong Kong'un zengin kültürel mirasını ve geleneksel simgelerini modern bir yorumla harmanlayan Dury Chin, 2022 Hong Kong Kitap Fuarı için benzersiz bir grafik serisi yaratıyor.

Hong Kong'un köklü değerlerini ve geleneksel simgelerini çağdaş bir kompozisyonla yeniden yorumlayan Dury Chin, 2022 Hong Kong Kitap Fuarı için özgün bir grafik serisi oluşturdu. Eski edebiyat eserlerinden ve nesnelerden ilham alınarak, kitap bağlama ve sayfa çevirme yöntemleri etrafında şekillenen tasarım, her bir sergilenen eserin ana mesajını cesur ikonlar ve katı renkler arasındaki etkileşimle vurguluyor ve bu ikonları, kitap okuma ilgisini ifade eden farklı illüstrasyonlara dönüştürüyor.

55100 m2'lik sergi alanı ile 2022'nin ilk büyük ölçekli etkinliği olan 32. Hong Kong Kitap Fuarı ve ilişkili etkinlikler, 700'den fazla katılımcıyı bir araya getirerek ziyaretçilere çeşitli deneyimler sundu. 1990 yılından bu yana Fuar, sadece endüstri için bir tanıtım platformu olmaktan çıkarak, Hong Kong halkı için yıllık bir okuma ve kültürel etkinlik haline geldi.

Sınırlı kurulum süresi nedeniyle, dönebilen kitap standı, sergileme aksesuarları ve tüm çevrilebilir ikonlar gibi sergi öğeleri, sahada yeniden monte edilmeden önce off-site olarak önceden hazırlandı ve test edildi. Tüm paneller, yeniden kullanılabilir alüminyum yapı çerçeveleri üzerine vinil, polikarbonat ve cam kaplama ile yapıldı. Ses-görüntü ekipmanları, TV ekranları ve sergileme mobilyaları diğer taraflarca kiralandı. Genel üretimde daha sürdürülebilir olmak adına biyolojik olarak parçalanabilen halılar kullanıldı.

Hong Kong Kitap Fuarı'nın her yılki odak noktası olan Sanat Galerisi, bu yıl Şehir Edebiyatı, Hong Kong Mimarisi ve Hong Kong Lezzetleri olmak üzere üç bölümden oluşuyordu. İlk olarak, farklı edebiyat yazarlarını anlatan panellerin yayılması, ziyaretçi deneyimini artırmak için müze benzeri bir atmosfer yarattı. İkinci olarak, National Geographic ile işbirliği yaparak, ikonik Hong Kong mimarisi fotoğrafları yarı saydam paneller üzerinde sergilendi ve galeri benzeri bir görünüm oluşturuldu. Üçüncü olarak, çeşitli afişler, ambalajlar, gazete kupürleri, minyatürler ve kitaplarla Hong Kong'un yiyecek kültürüne olan nostaljiyi oluşturmak için dikkat çekici renk bölümlendirmesi yapıldı. Üç ayrı bölge, ziyaretçilere Hong Kong kültürünün olağanüstü ve eşsiz bir duygusunu yaşatmak için uyum içinde çalıştı.

Proje, ilk brifingden saha tamamlanmasına kadar 3 ay sürdü. 20-26 Temmuz 2022 tarihleri arasında 7 gün boyunca Hong Kong Konferans ve Sergi Merkezi HKCEC, Wan Chai, Hong Kong'da gerçekleşti.

Tasarımın temelinde, HK Geleneksel Kültürü ve Nesneleri ile görsel bir seri oluşturma fikri yatıyordu. Bu proje, ziyaretçilerin HK Yiyecek Kültürü, Tarihi Yazarlar ve Mimarlık Fotoğraflarını keşfetmeleri için özel Sanat Galerisi Sergileri ile birleştirildi ve eski çizgi roman kapaklarını sergileyen bir Çocuk Komik Alanı özelliği taşıyordu. "İlham Verici ve Motive Edici Okumalar" ana temasını takip eden HK Kitap Fuarı 2022, okuyuculara bu türden en iyi ilham verici yazarları ve kitapları tanıttı ve pandemi sonrası karşılaşılan zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olabilecek motive edici kitapları aramaları için Hong Kong vatandaşlarını bir araya getirmeyi amaçladı.

2022 Sanat Galerisi olarak üç aynı bölüm: Şehir Edebiyatı, Hong Kong Mimarisi ve Hong Kong Lezzetleri, uyumlu bir şekilde bir araya geldi. Eski edebiyat ve nesneler üzerinde uygulanan çevirme konseptini ustaca benimseyen, dinamik saydam yansıtıcı düzlemler ve sonsuz yansıma için bir alan, mekanın donanımını tamamladı. Çeşitli edebiyat yazarları, fotoğraflar ve kültürel nesneleri vurgulayan özel video içeriği serisi ile mekansal deneyim tasarımı tamamlandı.

2022'nin ilk büyük ölçekli etkinliği olarak, 32. Hong Kong Kitap Fuarı ve ilişkili etkinlikler, alışveriş yapanlara çeşitli deneyimler sunan 700'den fazla katılımcıyı bir araya getirdi. Yılın Teması olarak "İlham Verici ve Motive Edici Okumalar"ı benimseyen Kitap Fuarı, okuyuculara bu türden ilham verici yazarları ve kitapları tanıttı ve pandemi sonrası zorluklarla yüzleşmeleri için Hong Kong vatandaşlarını birleştirmeyi ve onları güçlendirici kitapları aramaya teşvik etmeyi amaçladı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hong Kong Trade Development Council
Görsel Kredileri: Hong Kong Trade Development Council
Proje Ekibi Üyeleri: HKTDC Creative Department
Proje Adı: Hong Kong Book Fair 2022
Proje Müşterisi: Hong Kong Trade Development Council


Hong Kong Book Fair 2022 IMG #2
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #3
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #4
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #5
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun