Çiçeklerin Dansı: Geleneksel Fener Festivali'nde Modern Bir Dokunuş

Lightup Life Co., Ltd. tarafından tasarlanan "Çiçeklerin Dansı", Çin'in geleneksel Fener Festivali'ne yepyeni bir soluk getiriyor.

Çiçeklerin, kelebeklerin ve tavus kuşunun büyüleyici dansını yansıtan bu tasarım, mekanik teknikler ve renk değiştiren LED'lerle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Çin'de Fener Festivali, her ailenin katıldığı geleneksel bir etkinliktir ve genellikle 'ışık' ile ilgili aktiviteler içerir. Lightup Life Co., Ltd. tarafından tasarlanan "Çiçeklerin Dansı", bu etkinliğin açılışına özel olarak yerel hükümet tarafından davet edildi. Tasarım, 'Tavus Kuşu, Çiçek ve Kelebek' temasını kullanarak, ziyaretçilere hem göz alıcı hem de kaliteli bir eser sunuyor. Üç dakikalık bir performansla, ziyaretçilerin mutluluk ve sürpriz hissetmeleri hedefleniyor.

Çiçeklerin, kelebeklerin ve tavus kuşunun tasvirinin yanı sıra, tasarım, ince dinamik detaylarla da dikkat çekiyor. Fener, birçok mekanik tekniği kullanıyor ve iç yapısına RGB tam renk değiştiren LED'ler ekleniyor. Bu sayede tüm fener, çiçeklerin açılışı, kelebeklerin dansı ve tavus kuşunun gösterisi gibi dinamik performansları dönerken sergileyebiliyor.

Tasarım ekibi, yüzeyde fener kumaşı kullanmış ve bazı bölümlerde daha doygun ve canlı renkler elde etmek için bilgisayarlı renk spreyi kullanmıştır. İskelet yapısı demirden yapılmıştır, çünkü tüm fener seti performans sırasında kendi etrafında dönecektir. Ayrıca, yol boyunca bir tavus kuşu gösterileceği için yapı güçlendirilmiştir. İç yapıya ek olarak, tasarım ekibi, müziğin frekansını değiştirebilen RGB tam renk değişikliklerini kodlayabilen LED ışık setleri eklemiştir.

Tasarım, kapok, hatmi ve paulownia'nın kombinasyonu ile Tayvan kelebekleri, mor karga kelebekleri ve Doğu'da iyi şans ve mutluluk sembolü olan tavus kuşu, etkileyici bir fener gösterisi yaratıyor. Tavus kuşu, çiçeklerin kokulu güzelliğine neşeyle giriyor ve kuyruk tüylerini açarak Yeni Yıl için iyi şans ve refahın bereketini gösteriyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sırasında, 360 derece dönme, 10 metre yükseklik ve çok sayıda mekanik hareket gibi üç farklı yöntem kullanıldı. Çiçeklerin açılıp kapanması, kelebek kanatlarının sallanması, tavus kuşunun kuyruk tüylerinin açılması ve 360 derece dönüş, yapıyı güçlendirdikten sonra dönüşün oluşturduğu merkezkaç kuvvetinin üstesinden gelmek için çalışmanın bir parçasıdır. Ayrıca, mekanik dinamikleri ve aydınlatmayı çalışmaya entegre etmek, birbirlerine müdahale etmeden, ayrı bir zorluk olmuştur.

Çiçeklerin Dansı, 2023'te A' Event and Happening Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: LightUp Life Co., Ltd.
Görsel Kredileri: LightUp Life Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: LightUp Life Co., Ltd
Proje Adı: Dancing of Blooming
Proje Müşterisi: LightUp Life Co., Ltd.


Dancing of Blooming IMG #2
Dancing of Blooming IMG #3
Dancing of Blooming IMG #4
Dancing of Blooming IMG #5
Dancing of Blooming IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun