Centrestage 2022: Moda ve Çeşitliliğin Buluşma Noktası

Asya'nın Yükselen Moda Markalarını Keşfetmek

Centrestage, Asya'nın en yeni moda markalarını keşfetmek için premium bir etkinlik olarak öne çıkıyor. "Kapsayıcılık ve Çeşitlilik" ana teması altında, otantik öz ifadeye vurgu yaparak, ziyaretçilere güzellik ve estetik aracılığıyla cesur hayal güçlerini ifade etme imkanı sunuyor.

Dury Chin tarafından tasarlanan Centrestage 2022, 6665 m2'lik sergi alanıyla, etkinliğin genel atmosferini yükseltmek için çok fonksiyonlu bir giriş alanı tasarımı talep ediyor. Alan, açılış resepsiyonları, moda sunumları ve varsayılan modda bir tanıtım deneyim alanı olarak kullanılıyor. Sıkı bir 3 günlük kurulum süresi nedeniyle, tüm öğeler yerinde yeniden montajdan önce prefabrik olarak üretiliyor ve test ediliyor. Bunlar arasında Çıplak gözle görülebilen LED duvar, küre LED topu ile asılı iki katmanlı dairesel LED ekranlar bulunuyor. Tüm duvarlar, LED aydınlatma tüpü dekorasyonu ile kaplanmış yeniden kullanılabilir alüminyum yapısal çerçevelerden yapılmış. Ayrıca, ayna kaplama, LED koşu işareti ve LED ekranlarla kaplı interaktif oyun sütunları kiralanıyor. Genel üretimde daha sürdürülebilir olmak için biyolojik olarak parçalanabilen halılar kullanılıyor.

Centrestage'in benzersiz özellikleri arasında, ziyaretçilere üç boyutlu bir görüntü yaratan 6mG x 3.5mY boyutlarında kavisli bir Çıplak gözle görülebilen LED ekran bulunuyor. İç mekanda ise, 15mG x 36mU x 7mY boyutlarında bir tanıtım alanı ve orta alanda asılı 5.5m ve 4m çapında iki katmanlı dairesel LED ekranlar yer alıyor. Ayrıca, bu deneyim alanında 2.4m çapında üç set interaktif oyun sütunu ve 1.5mG x 2.5mY boyutlarında sensörlü kavisli bir LED ekran kiralanıyor. Arka duvarda, 16mG x 5mY boyutlarında bir LED Duvar ve LED neon ışıklı asılı TV dekoru, ziyaretçilerin yolculuğunu tamamlıyor.

Centrestage 2022, farklı kavramları, stilleri, kültürleri, ırkları, yaş gruplarını ve cinsiyetleri temsil eden dünya çapında moda markalarını ve tasarımlarını sergileyerek, estetik algılarına dair çeşitli bakış açılarına maruz bırakarak, stereotipleri kırmayı hedefliyor. Sosyal ve kültürel olarak çeşitli toplulukların ihtiyaçlarını ele alan çabaların ve yaratıcılığın bir kutlaması olan üç günlük gösteri, endüstride ve ötesinde anlamlı değişiklikler getirecek kapsayıcı tasarım uygulamaları üzerine tartışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Centrestage'in en büyük zorluğu, Kapsayıcılık ve Çeşitlilik ile Metaverse konseptini mekansal bir tasarıma dönüştürmekti. Metaverse içinde sanal bir moda gösterisi ve kurulum yaratmak için araştırma yapıldı. 3D yazılım kullanarak dizi halinde etkileyici kıyafetler tasarlandı ve bunlar izleyicilere sunuldu. Ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaratmak için ses efektleri, interaktif unsurlar ve özel aydınlatma kullanıldı. Ayrıca, çeşitli moda ilhamlarını vurgulayan özel video içerikleriyle mekansal deneyim tasarımı tamamlandı.

Asya'nın önde gelen moda etkinliği Centrestage, 9 - 11 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlendi. Etkinlik, 15 ülke ve bölgeden 240'tan fazla moda markasını bir araya getirerek, ziyaretçilere metaverse'e yapılan sayısız fizital deneyim gezisi sundu. Fuar alanında, ziyaretçilerin kendi moda avatarlarını oluşturup diğerleriyle etkileşime geçebilecekleri Microsoft AltspaceVR ve Mirum tarafından geliştirilen Centreverse gibi çeşitli etkileşimli deneyimler yer aldı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hong Kong Trade Development Council
Görsel Kredileri: Hong Kong Trade Development Council
Proje Ekibi Üyeleri: HKTDC Creative Department
Proje Adı: Centrestage 2022
Proje Müşterisi: Hong Kong Trade Development Council


Centrestage 2022 IMG #2
Centrestage 2022 IMG #3
Centrestage 2022 IMG #4
Centrestage 2022 IMG #5
Centrestage 2022 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun