Geleceğe Kapı: Oval Design Ltd. Tarafından Tasarlanan Etkileyici Bir Sergi

Geleceğe Kapı, ziyaretçilere hem fiziksel hem de sanal bir deneyim sunan, göz alıcı bir açık hava sergisidir.

Geleceğe Kapı, ziyaretçilerin mobil cihazlarında oyun oynayarak ve fiziksel kurulumda adımlarını eş zamanlı olarak hareket ettirerek deneyimlediği bir sergidir. Oyun oynarken, ziyaretçiler fiziksel ızgaradan ve mobil cihazlarında gösterilen arayüzden ilgili gerçekleri keşfedebilirler. Strateji, ziyaretçilerin merakını uyandırarak onları başka bir iç mekan sergisine yönlendirmektir.

Oval Design Ltd. tarafından tasarlanan Geleceğe Kapı, deniz, kara ve hava taşımacılığı altyapılarının en dikkat çekici gelişmelerini sergilemek için tasarlanmıştır. Bu sergi, Hong Kong'u Asya'nın dünya şehri yapma amacını taşır. Ekip, gerçek bilgileri ve oyun elementlerini birleştirme fikrini düşündü ve ziyaretçilerin oynaması ve deneyimlemesi için özel online mobil oyunlar geliştirdi.

Sergi, çevreye daha az zarar veren ve genellikle oyun alanlarında bulunan geri dönüştürülmüş lastikten yapılan EPDM adlı malzeme kullanılarak gerçekleştirildi. Greenpeace'in Gelecek İçin İnşa raporuna göre, EPDM, toksik olmayan, yağmur suyunu kirletmeyen, yüksek dayanıklılığa sahip ve %100 geri dönüştürülebilir özellikleri nedeniyle çevreye düşük etkisi olduğu için en yüksek sıralamayı almıştır.

Sergi, yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı kaplar ve etkinlik, sergi, çoklu ortam, etkileşimli, AR, oyun, kamusal alan gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Sergi, 6 Temmuz 2022'de Hong Kong'daki Edinburgh Place'de başladı ve 30 Kasım 2022'de sona erdi.

Geleceğe Kapı, ziyaretçilere hem fiziksel hem de sanal deneyimler sunarak sürükleyici bir deneyim yaratır. Sergi, deniz, kara ve hava altyapılarının en dikkat çekici gelişmelerini sergilemek için tasarlanmıştır. Ekip, gerçek bilgileri ve oyun elementlerini birleştirme fikrini düşündü ve ziyaretçilerin oynaması ve deneyimlemesi için özel online mobil oyunlar geliştirdi.

Geleceğe Kapı, 2023'te A' Event and Happening Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harikulade, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Oval Design Limited
Görsel Kredileri: Oval Design Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Dennis Wong, Design Director: Dominic Kam, Designer: Adrianne Chong, Christy Wai, Liam Ho, Thera Ng and Project Management: Jason Chan, Chloe Yeung
Proje Adı: Gateway To Future
Proje Müşterisi: Oval Design Limited


Gateway To Future IMG #2
Gateway To Future IMG #3
Gateway To Future IMG #4
Gateway To Future IMG #5
Gateway To Future IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun