Villa Bianca: Minimalist ve Çağdaş Bir Mimari Yeniden Doğuş

Alexander Yonchev - Simple Architecture Tarafından Tasarlanan Eşsiz Bir Deniz Manzaralı Ev

Villa Bianca, Alexander Yonchev tarafından tasarlanan ve Simple Architecture tarafından hayata geçirilen bir özel konut projesidir. Eski bir evin tamamen yeniden tasarlanması ve dönüştürülmesi ile ortaya çıkan bu proje, minimalist ve çağdaş bir mimari dil ile deniz manzarasının ve çevreleyen doğanın sürekli değişen renklerinin hakim olduğu hafif, zarif ve etereal bir atmosfer yaratmayı hedeflemiştir.

Proje, geleneksel Bulgar stili bir evin kısmi yeniden yapımını ve tamamen yeni bir görünüm kazanmasını içerir. Özgün yapının karmaşık geometrisini azaltmak ve yapısal prensibini vurgulamak için iç mekanın mekansal ve organizasyonel iyileştirmeleri yapılmıştır. Sonuçta ortaya çıkan yapı, kontrastlı, unutulmaz, minimalist ve çağdaş bir mimariye sahiptir.

Villa Bianca, betonarme yapı ve tuğla duvarlardan oluşmaktadır. Dış cephe kaplaması tamamen büyük formatlı beyaz karolarla yapılmıştır. Dış mekan zeminleri için açık gri karolar kullanılmıştır. İç mekan zeminleri ise mikrosement ile yapılmıştır.

Ev, üç katlıdır ve geniş bir ortak alanı, bir oturma odası, bir mutfak ve bir yemek odası içerir. Ayrıca dört yatak odası, dört banyo, iki tuvalet ve depolama ve hizmet odaları bulunmaktadır. Plastik, soyut ve standart dışı formlara sahip mobilyalar, bir sanat galerisinde olma hissini yaratmak için özenle seçilmiştir.

Proje, Eylül 2021'de Sozopol'da başlamış ve Haziran 2022'de tamamlanmıştır. Bu süre zarfında, projenin en büyük zorluğu, mevcut evin karmaşık geometrisini azaltmak ve binanın yapısını vurgulamak olmuştur.

Villa Bianca, 2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Alexander Yonchev
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Assen Emilov Image #2: Photographer Assen Emilov Image #3: Photographer Assen Emilov Image #4: Photographer Assen Emilov Image #5: Photographer Assen Emilov
Proje Ekibi Üyeleri: Alexander Yonchev
Proje Adı: Villa Bianca
Proje Müşterisi: Alexander Yonchev


Villa Bianca IMG #2
Villa Bianca IMG #3
Villa Bianca IMG #4
Villa Bianca IMG #5
Villa Bianca IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun