Akışkan Bir Elegans: Ensieh Yazdani'nin Affinity Yüzüğü

Zaha Hadid'in Baku'daki Heydar Aliyev Merkezi'nden İlham Alan Bir Mücevher Tasarımı

Ensieh Yazdani'nin tasarladığı Affinity yüzük, akışkan bir eğrinin şeklinde tasarlanmış ve Zaha Hadid'in Baku'daki Heydar Aliyev Merkezi'nden ilham alınmıştır. Bu özgün tasarım, siyah altın ve yeşil renk spektrumuna sahip emaye ile tamamlanmıştır.

Yüzük, bir dönüş gibi görünen akışkan bir eğri şeklinde tasarlanmıştır. Yüzüğün yüzeyinde, birbirinden 0.5 mm mesafede ve paralel bir yönde kıvrımlı bir şekilde tekrarlanan sıralar bulunur. Bu sıralar, siyah altın ve yeşil renk spektrumuna sahip emaye malzemesine sahiptir.

Affinity yüzüğünün tasarımında kullanılan teknoloji, 18k siyah altın ve emaye ile gerçekleştirilmiştir. Yüzüğün teknik özellikleri arasında 19.9mm uzunluk, 33.2mm genişlik ve 33.6mm yükseklik bulunmaktadır.

Yüzük, kullanımı kolay bir kadın yüzüğüdür. Tasarım, 2021 yılında Türkiye'de gerçekleştirilmiştir. Tasarımın araştırması, kütüphane yöntemi ve belge incelemesi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı, tarihi ve sanatsal bir geçmişe sahip malzeme kullanarak modern yüzük tasarımı fikrini uygulamaktır.

Emaye, altın ve gümüşle birleştiğinde oksitlenmeyen, antika, güzel ve makul fiyatlı bir malzeme olduğu için iyi bir seçenek olarak belirlenmiştir. Ayrıca, talepteki artışın toplumun iş ve ekonomik refahını iyileştireceği belirlenmiştir.

Tasarımın araştırma zorluğu, sıraların birbirinden ne kadar uzakta olacağına, kıvrımlı ve paralel olacak şekilde ne kadar büyük olacağına ve ilk ve son sıraların aynı malzemeye sahip olacağına karar vermektir.

Affinity yüzük tasarımı, sanatsal ve tarihi zarafetin modern stille birleşimidir. Bu yüzük, geçmişin kültür ve sanatında tarihi bir geçmişe sahip olan emaye malzemesi, siyah altın üzerinde yeşil renk spektrumu ile tasarlanmıştır.

Yüzüğün genel tasarım fikri, Zaha Hadid'in tasarımlarından biri olan Baku, Azerbaycan'daki Heydar Aliyev Merkezi'nin tasarımından ilham alınmıştır. Bu tasarım, 2023'te A' Mücevher, Gözlük ve Saat Tasarım Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ensieh Yazdani
Görsel Kredileri: Ensieh Yazdani
Proje Ekibi Üyeleri: Ensieh Yazdani
Proje Adı: Affinity
Proje Müşterisi: Ensieh Yazdani


Affinity  IMG #2
Affinity  IMG #3
Affinity  IMG #4
Affinity  IMG #5
Affinity  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun