İlham Sezonu: Loft49'un Geçmişi ve Geleceğini Birleştiren Dinamik Poster Tasarımı

Chunyang Wang ve Qianqian Yao, Hangzhou Loft49'un İlk Büyük Ölçekli Tasarım Forumu Etkinliği İçin Yaratıcı Bir Poster Tasarladı

Chunyang Wang ve Qianqian Yao'nun tasarladığı "İlham Sezonu" adlı poster, Loft49'un geçmişini ve geleceğini birleştiren yaratıcı bir tasarım örneği. Dinamik ve statik formların birleşiminden doğan bu tasarım, fabrikanın tarihini ve mekanın üç boyutlu hissini vurguluyor.

“İlham Sezonu”, Hangzhou Loft49 tarafından düzenlenen ilk büyük ölçekli tasarım forumu etkinliği. 50 yıldan fazla bir süre önce eski bir kimyasal lif fabrikası olan Loft49, kentsel bir yaratıcı tasarım parkına dönüştürüldü. Yıllar süren yıkım ve restorasyon çalışmalarının ardından Loft49, yeniden doğdu. Bu tarihi anmak için tasarımcılar, tasarımlarının ilham kaynağı olarak yünü seçtiler. Fabrika binasının geçmişi ve bugünü, ipliklerle birleştirildi. Bu da forum etkinliklerine yeni fikirler getirdi.

Poster, gerçek sahne alanında yünün asılı olduğu yerin gerçek çekimini yapıldıktan sonra teknoloji işlemi yapılarak statik bir duruma dönüştürüldü. Mavi yün, geçmişin fabrikasını ve geleceğin yerini temsil ediyor. Loft49'un mimari mekansallığı bir özellik olduğu için, dinamik kısım yünün oluşturduğu mekanın üç boyutlu hissini vurguluyor. Yünün sallanması, ilham anını ifade ediyor.

Poster, Blackmagic ve kaydırma rayları ile 4K dikey ekran çekimi yapıldı. Sonrasında post-efekt işleme, görüntü seçme, renk eşleştirme ve kompozisyon zorlukları gerçekleştirildi. Hareketli resim, grafik tasarımla birleştirilerek son statik poster ve dinamik poster çıktısı elde edildi.

Modern dinamik görüntü teknolojisi giderek daha popüler hale geliyor, bu da grafik tasarıma büyük bir etkisi oluyor. İnsanların statik içeriğin dinamik görüntülerle nasıl birleştiğini düşünmeleri gerekiyor. Film ve grafik tasarım görüntülerinin kombinasyonu aracılığıyla daha ilginç poster formları bulmak ve grafik tasarımın sınırlarını aşmayı denemek önemlidir. Forum, grafik tasarım ve dinamik tasarım hakkında herkesin düşünmesini tetikleyen çok olumlu geri bildirimler aldı. Bu, dinamik grafik tasarıma yeni bir olasılık getiriyor.

“İlham Sezonu”, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chunyang Wang
Görsel Kredileri: Chunyang Wang
Proje Ekibi Üyeleri: Chunyang Wang Qianqian Yao
Proje Adı: Inspiration Season
Proje Müşterisi: Chunyang Wang


Inspiration Season IMG #2
Inspiration Season IMG #3
Inspiration Season IMG #4
Inspiration Season IMG #5
Inspiration Season IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun