Zen'in Huzuru: Samurai at Dawn İç Mekan Tasarımı

Kyoto'nun Doğal Güzelliği Modern İç Mekanlarda

Kyoto'daki Ryoanji Tapınağı'ndan ilham alan Chih-Pen Huang ve Ya-Ching Lin, doğayla iç içe, huzurlu bir atmosfer yaratıyor.

Modern İç Mekan Tasarımı, sanatı, mimariyi, tasarımı, yaşam tarzını ve kültürü bir araya getiriyor. Tasarımcılar, ahşap, taş ve metal gibi doğal malzemeler aracılığıyla doğanın güzelliğini tasarımlarına taşımayı hedefliyor. Samurai at Dawn projesi, 100 metrekarelik bir alan üzerinde, işlevsel gereksinimleri karşılayarak "Oriental Zen" tasarım kuralını takip ediyor. Gösterişli renklerden ve karmaşık elementlerden kaçınarak tasarımı saf özüne döndürüyor. Işık ve gölgenin doğal değişimleriyle doğal ve konforlu bir mekan atmosferi yaratılıyor.

Proje, güneye bakan bir alanda, mevsimlere göre değişen güneş ışığının açısıyla, ışık ve gölgenin değişen tonları arasında, ahşabın çeşitli tonlarını kullanıyor. Basit malzemelerin beklenmedik doğal güzellikler üretmesine izin veriyor. Sessiz ve zarif bir mekan sunuyor.

Tasarımcılar, sınırlı ve dar bir alanda, modern malzemeler arasında klasik bir atmosfer yaratmak için büyük modern zemin tavan pencereleri kullanıyor. Güneye bakan pencerelerden gelen ışık ve gölge değişimleri, doğal ahşap malzemeye yansıtılarak, modern metropol binaları arasında Kyoto'nun eski şehrinin sakin atmosferini yaratma çabası bu çalışmanın en büyük zorluğu olarak öne çıkıyor.

Proje, müşterinin tercihlerini, çevreleyen ortamı ve en son tasarım trendlerini düşünerek, tasarım sonuçlarının müşterinin hayal ve beklentilerini aşmasını sağlayan, tekrar tekrar düşünülmüş bir tasarım sunuyor. Böylece güzel bir mekan doğuyor.

Samurai at Dawn projesi, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülünü kazanarak, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılar arasında yerini alıyor. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden, tatmin ve pozitif duygular sağlayan tasarımlara veriliyor ve daha iyi bir dünya katkısında bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chih-Pen Huang & Ya-Ching Lin
Görsel Kredileri: All Photos Credits: Chih-Pen Huang Photographer Video Credits: Chih-Pen Huang Photography Sound Credit: Chih-Pen Huang
Proje Ekibi Üyeleri: Chih-Pen Huang and Ya-Ching Lin
Proje Adı: Samurai at Dawn
Proje Müşterisi: Bravo Interior Design and Deco


Samurai at Dawn IMG #2
Samurai at Dawn IMG #3
Samurai at Dawn IMG #4
Samurai at Dawn IMG #5
Samurai at Dawn IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun