Dragon Child Studio: Geleceğe Yönelik Aktif ve Teknolojik Bir İç Mekan Tasarımı

Zhe Zhang'ın Avangart Müziğe Adanmış Bir Müzik Şirketi İçin Tasarladığı Çalışma Alanı

Dragon Child Studio, gençlere yönelik işler yapan bir müzik şirketi için Zhe Zhang tarafından tasarlanmış bir çalışma alanıdır. Aktif ve teknolojik bir tarzda konumlandırılan bu proje, genç ve dinamik bir girişimcilik ruhunu mekana yansıtırken temel ofis ihtiyaçlarını da karşılar.

Zhe Zhang'ın bu tasarımında, paslanmaz çelik paneller ve güneş panelleri, mekanın ana malzemesi olarak tekrar tekrar karşımıza çıkar ve geleceğe yönelik bir ton belirler. Bu iki soğuk malzemenin üzerine, iç mekana sıcak bir turuncu eklenerek dışarıdaki soğuklukla kontrast oluşturulmuş ve iç mekanın dışarıdan cazibesi artırılmıştır.

Dragon Child Studio'nun benzersiz özelliklerinden biri, projenin cephesini buraya ait olmayan bir "yabancı" olarak hayal eden tasarımcının yaklaşımıdır. Tasarımcı, orijinal yerinde orijinal duvarla güçlü bir kontrast oluşturan bir metal kutuyu "tak-çalıştır" şeklinde yerleştirir. Bu, mekanın sergileme kabiliyetini ve ikonikliğini artırır.

Projenin cephesi, ana yolun karşısında yer alır ve eski iki katlı köprünün gölgesinde kalır. Ancak inovasyon parkının ilgili düzenlemelerine göre, ana yola bakan cephe değiştirilemez. Bu durum, mekanın sergileme kabiliyetini ve ikonikliğini nasıl en üst düzeye çıkaracağının bu projenin önemli bir zorluğu haline gelmiştir.

Projenin ana cephe malzemesi fırçalanmış paslanmaz çelik levha ve yarı saydam güneş levhasıdır. İki kolaj malzeme aynı gri renk tonuna sahip olmasına rağmen farklı dokulara sahiptir; soğuk paslanmaz çelik ve belirsiz güneş levhası, uyumlu ve zengin bir doku oluşturur. Farklı oranlarda akrilik ışık kutuları, metal kütle her yerde süsler, paslanmaz çelik ve akrilik aktif vurgular dışında farklı bir element olarak oynar. Aynı zamanda, dış mekan teras etkinlik alanı için aydınlatma sağlar.

Dragon Child Studio, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhe Zhang
Görsel Kredileri: Images: Photographer Weiqi Jin
Proje Ekibi Üyeleri: Cheng Lyu, Qiaolian Li
Proje Adı: Dragon Child Studio Workplace Design
Proje Müşterisi: Zhe Zhang


Dragon Child Studio Workplace Design IMG #2
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #3
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #4
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #5
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun