Touch Design'ın Yenilikçi Projesi: Touch Tea

Sanat, Teknoloji ve Mimariyi Buluşturan Modern Bir Mekan

Touch Design tarafından yaratılan Touch Tea, sanat, teknoloji ve dokunun bir araya gelerek Tianjin'in kültürel atmosferini yansıttığı bir mekan. Bu avant-garde ve davetkar kentsel ortamda insanlar günlük yaşamlarını tam anlamıyla yaşayabiliyorlar.

Touch Tea, insanların gerçek duygularının sürekli ve kapsayıcı bir şekilde yeniden bağlanmasını teşvik eder. Açık ve dağınık alan, kübizmi mimariye taşır ve çağdaş, özgün bir tarzda sunar. Bu durum, gençlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecek daha fazla temas ve etkileşimi teşvik eder; toplantı yapma, paylaşma ve tartışma gibi.

Projenin ana malzemeleri arasında su yıkanmış taş, kırmızı tuğla, paslanmaz çelik ve KD modifiye plaka bulunur. Toplamda 300 metrekarelik bir alanı kapsar. Bu mekan, iç mekan, ticari, modern, doğal, zarif, mağaza, sanat, teknoloji, su barı ve kahve gibi etiketlerle tanımlanabilir.

Touch Tea'nın benzersiz IP imajı TOCOO Doku, gençliğin güçlü bir sembolü ve kişisel bir ifadesidir. Yenilikçi ve avangart ifade biçimlerini kullanarak, mevcut sanatsal trendi deşifre eder ve bağlar. Bu, markanın çeşitli estetiğini gösterir ve belirgin bir mekan tarzı oluşturur.

Proje, Ağustos 2022'de Tianjin'de başlamış ve Ekim 2022'de Tianjin'de tamamlanmıştır. Teknoloji, insan bakımı ile her mimari detayı mümkün kılmıştır. Sofistike akıllı perde ve ışık kontrol sistemleri, iç mekan renk sıcaklığının zamanla ince bir şekilde değişmesiyle herkesin ruh halini dikkatlice izler.

Touch Tea, modernitenin yarattığı insan ilişkilerinin belirsizliği, yabancılaşması ve hiçliği, içkin çelişkilerdir. Touch Tea, bu çelişkileri görmezden gelmez; aksine, onları mekan deneyimine, nesne değişimine, öznel algılara ve ışığa ve doğaya uygular. Sonunda, çayı aracı ve mimariyi ilham kaynağı olarak kullanarak bu tutarsızlıkları nazikçe çözer.

Touch Tea, mimari morfolojinin ve kentsel planlama teorilerinin nasıl düşünüldüğünü, yeni teknolojilerin, malzemelerin ve düşünce trendlerinin mimaride nasıl uygulandığını gösterir. Mimarlık bileşenlerinin organik ve şeffaf birleşimi, şeylerin değişen varoluş biçimlerine tepki veren özgün bir dil sistemi oluşturur.

Touch Tea projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödülünü kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri ve harika sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel yetenek ve yenilik gösteren tasarımlara verilir.

Projenin tüm telif hakları 2022 yılında Yong Zhang'a aittir. Fotoğraflar ise Shengsu Architectural Photography tarafından çekilmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Touch Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Shengsu Architectural Photography, Touch Tea, 2022. Image #2: Photographer Shengsu Architectural Photography, Touch Tea, 2022. Image #3: Photographer Shengsu Architectural Photography, Touch Tea, 2022. Image #4: Photographer Shengsu Architectural Photography, Touch Tea, 2022. Image #5: Photographer Shengsu Architectural Photography, Touch Tea, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Yong Zhang Chief Designer: Xin Ma
Proje Adı: Touch Tea
Proje Müşterisi: Touch Design


Touch Tea IMG #2
Touch Tea IMG #3
Touch Tea IMG #4
Touch Tea IMG #5
Touch Tea IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun