Shangri-la Shougang Park: Endüstriyel Mirasın Aydınlatma Tasarımı ile Yeniden Canlandırılması

Haiyan Zhu'nun Aydınlatma Tasarımıyla Shougang Park'taki Shangri-La Oteli, Endüstriyel Mirası Sofistike Bir Konaklama Deneyimine Dönüştürüyor

Shangri-La Shougang Park, endüstriyel bir mirasın, sofistike bir otel deneyimine dönüştürülmesi için aydınlatma tasarımının nasıl kullanıldığının mükemmel bir örneğidir. Tasarımcı Haiyan Zhu, otelin iç ve dış mekanlarını aydınlatmak için LED ışık kaynakları kullanarak, zamanla değişen bir aydınlatma sahnesi oluşturmuştur.

Shangri-La Oteli, Shougang Park'ın merkezinde yer alır. Orijinal site, çelik üretimi için enerji sağlayan bir enerji santraliydi. Toplam 63,600 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan otel, 283 misafir odası sunmaktadır. Zhu, otel mekanı için konforlu bir ışık ortamı yaratmak amacıyla sıcak renk sıcaklığı aydınlatma kullanmıştır.

Otelin tüm bina cephesi, 3000k renk sıcaklığına sahip LED kullanır. Bu, otel binasının gece parktaki diğer binalarla uyumlu olmasını sağlar. İç ışık, gece dışarıdan içeriye şeffaf bir görünüm yaratmak için iyi bir şekilde iletilir.

Yeşil bitkilerin doğrudan güneş ışığı almadan iyi bir oksijen içeriği elde etmesini sağlamak için, ağaçlar için kullanılan ışıklar tüm güneş ışığı gibidir. Bu, yeşil bitkilerin aydınlatılmasını sağlar ve güneş ışığını simüle eder.

20 metre yüksekliğindeki sanat enstalasyonu "Umut Yolculuğu", Japon stüdyosu - Studio Sawade Design'dan gelmektedir. Fikir, metal malzemeleri kullanarak yukarı doğru spiral bir şekilde hareket eden göçmen kuşlardan gelmektedir. Su altında dört grup 6w dar hüzme led ışık yerleştirilmiştir ve yukarı doğru hüzme, göçmen kuşların şeklini vurgular.

Proje, Aralık 2021'de tamamlandı ve Pekin'de yer alıyor. İç aydınlatma tasarımında birçok zorlukla karşılaşıldı. 20 metreden fazla yüksekliğe sahip lobi, gece dışarıdan içeriye şeffaf bir ışık etkisi yaratmak için ihtiyaç duyuldu. Bu nedenle, cam duvara yakın beton platforma yüksek güçlü lineer uplights yerleştirdik ve her bir yapısal sütuna daha fazla ritim kazandırmak için sütun tabanlarına uplights yerleştirdik.

Shangri-La Hotel, Shougang Park'ın merkezinde yer alır. Orijinal site, çelik üretimi için enerji sağlayan bir enerji santraliydi. Toplam 63,600 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan otel, 283 misafir odası sunmaktadır. Otelin tüm iç ve dış mekanlarının aydınlatılması LED ışık kaynakları kullanılarak yapılmıştır ve aydınlatma sahnesi zamanla değişir. Tasarımcı, otel mekanı için konforlu bir ışık ortamı yaratmak amacıyla sıcak renk sıcaklığı aydınlatma kullanmıştır.

Proje, 2023'te A' Mimari Aydınlatma Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhu Haiyan
Görsel Kredileri: TinoKwan Lighting Consultants (Beijing) Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Zhu Haiyan
Proje Adı: Shangri-la Shougang Park
Proje Müşterisi: Zhu Haiyan


Shangri-la Shougang Park IMG #2
Shangri-la Shougang Park IMG #3
Shangri-la Shougang Park IMG #4
Shangri-la Shougang Park IMG #5
Shangri-la Shougang Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun