Longfang Köprüsü: Gece Manzarasını Aydınlatan Tasarım Harikası

Wenzhou Tasarım Birliği, Longfang Köprüsü'nü Işıklarla Buluşturuyor

Wenzhou Tasarım Birliği Şirketi Ltd. tarafından hayata geçirilen Longfang Köprüsü, gece manzarası aydınlatma tasarımıyla dikkat çekiyor. Çin Ulusal Amblemi'nden ilham alınarak oluşturulan bu tasarım, köprüyü yerel bir turistik cazibe merkezine dönüştürüyor.

Longfang Köprüsü, Wenzhou'nun Nantang Kültür Turizm Bölgesi ve Wenruitang Nehri Manzaralı Kuşağı'nda yer almakta ve Tanghe Kültürü'nü ifade eden önemli bir proje olarak öne çıkıyor. Köprünün aydınlatma tasarımı, yapısal hiyerarşiyi güçlendirirken, köprüyü kanal kasabasının atmosferiyle bütünleştiriyor. 387.08 metre uzunluğundaki bu köprü, Longfang Yolu'ndan başlayıp doğuda planlanan bir yan yolda son buluyor.

Yaya köprüleri 2200K yüksek doygunluklu ışıklar kullanarak sıcak sarı ışıklar ile kırmızı boyalı yapı arasındaki kontrastı artırırken, ana köprü 4000K düşük doygunluklu ışıklarla trafik için fonksiyonel aydınlatma sağlıyor ve sarı ışıklardan ayrılıyor. Aydınlatma etkisi, gece yarısında veya gündüz ışığı yeterli olduğunda bireysel ışıkları otomatik olarak kapatan zamanlayıcı ve sensör ile yönetilen akıllı bir kontrol sistemi tarafından idare ediliyor.

Hafta içi, hafta sonları ve genel festivaller için üç aydınlatma modu belirlenmiş durumda. Önemli etkinlikler ve festivaller için ise on tema sahnesi dinamik renk değiştiren aydınlatma efekti önceden ayarlanmış. Tasarımcılar, Nantang Kültür Turizm Bölgesi'ndeki köprülerin genel tasarım stilini çıkarmak için Wenruitang Nehri Manzaralı Kuşağı boyunca diğer köprüler üzerinde hem teknik hem de kültürel alan araştırmaları yürüttüler.

Longfang Köprüsü'nün aydınlatma tasarımı, Ağustos 2021'de Çin'in Zhejiang eyaleti, Wenzhou'da inşa edildi. Bu tasarım, 2024 yılında A' Mimarlık Aydınlatma Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödüle layık görüldü. Gümüş A' Tasarım Ödülü, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, güçlü teknik özelliklere ve muhteşem sanatsal beceriye sahip üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara veriliyor.

Wenzhou Tasarım Birliği Şirketi Ltd. ve Bin Derece Görüntü şirketi tarafından sağlanan görsel içeriklerin fikri mülkiyet ve telif haklarına saygı duyulmaktadır. Tasarımın benzersiz özellikleri, köprünün ana yapısı ile yaya köprüleri arasındaki aydınlatma tasarımı renk tonları ve parlaklık kontrastı ile yerel kültürü ve mekansal hiyerarşiyi ifade ediyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lighting Design Institute of Wenzhou Design Assembly Company Ltd
Görsel Kredileri: Wenzhou Design Assembly Company Ltd, One Thousand Degree Image
Proje Ekibi Üyeleri: Lighting Designer : Yao Shi Electrical Engineer : YiHong Chen Electrical Engineer : Jing Wang Electrical Engineer : JunChao Chen Assistant Lighting Designer : WeiJian Xia Assistant Lighting Designer : BiXue Liu Assistant Lighting Designer : ShengHao Huang Assistant Lighting Designer : XiuYa Zheng Bridge Engineer : LiFeng Wu Bridge Engineer : XingFeng Tan Landscape Architect : ZiHui Zhang
Proje Adı: Longfang Bridge
Proje Müşterisi: Lighting Design Institute of Wenzhou Design Assembly Company Ltd


Longfang Bridge IMG #2
Longfang Bridge IMG #3
Longfang Bridge IMG #4
Longfang Bridge IMG #5
Longfang Bridge IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun