Utospace: Doğu ve Batı Felsefesinin Mükemmel Birleşimi

Irene Yeung'un "Utospace" Adlı Tasarımı, Farklı Kültürlerin Felsefesini Bir Araya Getiriyor

Utospace, Irene Yeung tarafından tasarlanan ve farklı kültürlerin felsefesini bir araya getiren bir paslanmaz çelik mumluk setidir. Bu tasarım, Utopia'nın ideal ülkesi ve Konfüçyüs'ün Analects Zilu'sunun Asya felsefesinden ilham alıyor. Bu iki felsefe de bir tür ruhaniyet, uyumlu entegrasyon ve büyük birlik anlamına geliyor.

Utospace, SUS316 (SS 18/10) paslanmaz çelikten yapılmış işlevsel bir vazo veya mumluk setidir. Mum sütunları veya çubukları için kullanılabilir. Üç adet çıkarılabilir mum çubuğu tutucu bulunmaktadır. Bunlar ayrı ayrı kullanılabilir. Taban ayrıca ayrı kullanım için bir tepsi olarak da işlev görebilir.

Utospace'in üretimi için Paslanmaz Çelik SUS316 kullanıldı. Geleneksel metal işleme tekniği olan presleme ve damgalamanın yanı sıra, üç mum çubuğu tutucusunu yapmak için CNC metal döndürme tekniği kullanıldı. Bu set, paslanmaz çelik kalite SUS316 (SS18/10) kullanılarak yapıldı. Metal işleme için damgalama, presleme ve CNC metal döndürme kullanıldı. Boyutları: Çap 250 x Yükseklik 115mm.

Utospace, estetik olarak benzersiz ve yüksek derecede işlevsel olan masa üstü ve ev dekorları olarak kullanılabilir. Bu proje, Kasım 2022'de Hong Kong'da başladı ve Şubat 2023'te Çin'de tamamlandı.

Projenin başarılı bir şekilde üretilmesi için çeşitli metal işleme üretim tekniklerini ve kalıp tasarımını keşfetmek önemliydi. Üretim olanaklarının tamamen ötesinde bir yaratıcılık gerektiriyor. Mum çubukları için üç mumluk, orta plakaya monte edilecek şekilde özel olarak tasarlandı, böylece tüm parçalar bir araya getirilebilir veya ayrı ayrı kullanılabilir.

Utospace, SUS316 (SS 18/10) paslanmaz çelikten yapılmış işlevsel bir saksı ve mumluk setidir. Bir saksı veya mum direği veya çubukları için bir tutucu olarak kullanılabilir. Üç adet çıkarılabilir mum çubuğu tutucu bulunmaktadır. Bunlar ayrı ayrı kullanılabilir. Taban ayrıca ayrı kullanım için bir tepsi olarak da işlev görebilir. Utospace'un tasarım fikri, Utopia'nın ideal ülkesi ve Konfüçyüs'ün Analects Zilu'sunun Asya felsefesinden geliyor. Her ikisi de bir tür ruhaniyet, uyumlu entegrasyon ve büyük birlik anlamına geliyor.

Utospace, 2023'te A' Dekoratif Eşyalar ve Ev Eşyaları Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Oi Lin Irene Yeung
Görsel Kredileri: Irene Yeung
Proje Ekibi Üyeleri: Oi Lin Irene Yeung
Proje Adı: Utospace
Proje Müşterisi: Oi Lin Irene Yeung


Utospace IMG #2
Utospace IMG #3
Utospace IMG #4
Utospace IMG #5
Utospace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun