iRest V8 Fuxinhao: Ev Sağlık Yönetimini Yeniden Tanımlayan Masaj Koltuğu

ZJ Haozhonghao Health Product Co., Ltd tarafından tasarlanan iRest V8 Fuxinhao, masaj koltuklarını aile sağlık yönetim merkezlerine dönüştürüyor.

İRest V8 Fuxinhao, masaj koltuklarını sadece kas gevşetme araçları olmaktan çıkarıp aile sağlık yönetim merkezlerine dönüştürüyor. Gömülü fizyolojik sensörler ve bir uygulama programı (iRest Cloud) aracılığıyla bu ürün sistemi, sağlık izlemeyi kolaylaştırır ve buna göre kişiselleştirilmiş masaj sağlar. Ayrıca, hava temizleme ve bitkisel buharlaştırma gibi yeni sağlıkla ilgili fonksiyonları entegre eder.

İRest V8 Fuxinhao'nun tasarımı, masaj koltuğunu bir ev sağlık yönetim çözümü haline getirme vizyonuyla şekillendirildi. Masaj koltuklarının, kullanıcıların masaj sırasında rahat olmaları ve bu durumun fizyolojik göstergelerin doğru bir şekilde izlenmesini sağlaması gibi benzersiz avantajları bulunmaktadır. Ayrıca, masaj koltuklarının keyifli doğası, kullanıcıların sağlık yönetim rutinlerine bağlılığını artırır.

Ürün, farklı bedenlere ve pozisyonlara otomatik olarak uyum sağlayan esnek ve ölçeklenebilir bir kılavuz ray yapısı, iki çekirdekli sistem, yüz tanıma sistemi, nabız oksimetre ve iyonizer gibi teknolojilerle üretilmiştir. Ayrıca, bitkilerin nüfuz etmesini kolaylaştıran eşit ve yüksek verimli termal radyasyon üreten grafen ısıtma özelliği de bulunmaktadır.

Kullanıcılar masaj koltuğuna oturduktan sonra, yüz tanıma sistemi otomatik olarak geçmiş ayarlarını yükler ve sağlık izleme sistemi yorgunluk seviyelerini değerlendirir. Bu sonuçlara dayanarak, sistem bir masaj programı önerir. Kullanıcılar, doğrudan başlamayı veya önce bazı manuel ayarlamalar yapmayı seçebilirler. Cihazı kontrol etmek için dört etkileşim yöntemi bulunur: kolçaklardaki fiziksel düğmeler, sesli kontrol, dokunmatik ekran ve kullanıcıların akıllı telefonlarındaki iRest uygulaması.

Tasarım sürecinde, karanlık ortamlarda veri toplama ve eşleştirme algoritmasının geliştirilmesi gibi zorluklarla karşılaşıldı. Ekip, nabız oksimetre'yi yeniden tasarladı ve algoritmayı optimize etmek için sayısız kullanıcı testi yaptı. Ayrıca, özel aletler ve gelişmiş malzemeler kullanılarak esnek kılavuz rayı tasarlarken birçok mühendislik zorluğu aşıldı.

İRest V8 Fuxinhao, 2023 yılında A' Design Kalite ve İnovasyon Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, güçlü teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip, mükemmel seviyede bir başarı sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Ürün, karanlık ortamlar için bir kan radyolusent monitör cihazı, üç bölüm içeren esnek bir kılavuz ray yapısı, çift masaj rulosu kontrolü için çarpışmayı önleyen bir mekanizma, bacak masajı için ölçeklenebilir bir yapı ve ayak masajı için ölçeklenebilir bir yapı gibi patentlere sahiptir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhejiang Haozhonghao Health Product Co., Ltd
Görsel Kredileri: Image Credits : Ze Chen, Ruiheng Lan Video Credits: Yifan Kang
Proje Ekibi Üyeleri: Zhijing Zhou Yongxiang Zhang Jiayu Wang Xu Sun Jiming Bai Ruiheng Lan Yifan Kang Ze Chen
Proje Adı: iRest V8 Fuxinhao
Proje Müşterisi: Zhejiang Haozhonghao Health Product Co., Ltd


iRest V8 Fuxinhao IMG #2
iRest V8 Fuxinhao IMG #3
iRest V8 Fuxinhao IMG #4
iRest V8 Fuxinhao IMG #5
iRest V8 Fuxinhao IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun