Su Listen: Min-Han Lin'in İnsan Uyumunu Yansıtan Danışma Kliniği Tasarımı

Doğal Ahşap Dokusu ve Dokulu Boya ile İnsan Uyumu Teması

Min-Han Lin'in tasarladığı Su Listen, insan uyumu temasını yansıtan sıcak ve uyumlu bir renk paleti ile donatılmış bir danışma kliniği. Doğal ahşap dokusu ve dokulu boya, dokulu duvar kağıdı ve dokulu halılarla birleşerek mekanda ince bir sıcaklık hissi yaratıyor.

İletişim, karşılıklı bir alışveriştir; hem konuşuruz hem de dinleriz. Bu düşünceyle Min-Han Lin, zihnin, bedenin ve ruhun mekanla doğal bir iletişim kurmasını sağlayan sıcak ve hoş bir atmosfer yaratmayı hedefledi. Tasarım, beş ayrı odayı genişlik, gizlilik ve hareket özgürlüğüne öncelik vererek tasarladı. Şerit aydınlatmalı lineer bekleme alanı, mekanı görsel olarak genişletirken, koridordaki cam duvar iç ve dış mekan arasında bulanık bir ayrım yaratıyor.

Projenin tasarımında F1 sınıfı ahşap paneller yoğun bir şekilde kullanıldı. Bu, hem çevreye olan etkisini büyük ölçüde sınırlıyor hem de kullanıcıların sağlığını koruyor. Atığı azaltmak için mermer görünümünü taklit eden dijital baskılı paneller kullanıldı. Bu, doğal mermerin görünümüne çok yakın bir görünüm elde etmeyi sağlarken aynı zamanda madencilik ihtiyacını da azaltıyor. Ayrıca, yeniden kullanılabilir mobilyaların geniş çapta kullanımı ve sabit dekorasyon öğelerinin kullanımının en aza indirilmesi, ürünlerin uzun ömürlü olmasını ve kolayca tamir edilip güncellenebilmesini sağlıyor.

Proje, Ağustos 2022'de Tayvan'da başladı ve Aralık 2022'de Tayvan'da tamamlandı. Konuşmanın sadece sözel bir alışveriş olmadığını, aynı zamanda çevreyle olan etkileşim olduğunu belirten Min-Han Lin, mekanla doğal bir iletişim kurmayı teşvik eden sıcak ve hoş bir atmosfer yaratmayı hedefledi. Bu proje için, mevcut alan içinde beş ayrı bireysel oda tasarlamak gerekiyordu. Her odada genişlik ve gizlilik hissi sağlamak için hareket özgürlüğünü öncelikli hale getirdi.

Tasarım ekibi, mevcut bir alanda beş bireysel oda oluştururken genişlik, gizlilik ve hareket özgürlüğünü öncelikli hale getirme zorluğuyla karşı karşıya kaldı. Zihin, beden ve ruhu mekanla doğal bir iletişim kurmaya teşvik etmeyi hedeflediler ve lineer bekleme alanı ve merkezi alan segmentasyonu ile hoş bir atmosfer yarattılar.

Min-Han Lin'in Su Listen tasarımı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zeki tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren tasarımları onurlandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Min-Han Lin
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Weiche Wu, Su Listen, 2022. Image #2 : Photographer Weiche Wu, Su Listen, 2022. Image #3 : Photographer Weiche Wu, Su Listen, 2022. Image #4 : Photographer Weiche Wu, Su Listen, 2022. Image #5 : Photographer Weiche Wu, Su Listen, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Min-Han Lin
Proje Adı: Su Listen
Proje Müşterisi: Min-Han Lin


Su Listen IMG #2
Su Listen IMG #3
Su Listen IMG #4
Su Listen IMG #5
Su Listen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun