K11 Sanat Alışveriş Merkezi: Alışveriş Deneyimini Yeniden Tanımlayan Tasarım

Carrie Ho, K11 Wuhan'ı Geleceğe Yönelik, Eğlenceli ve İhtiyaç Odaklı Bir Tasarımla Hayata Geçirdi

Çin'in Wuhan kentindeki K11 Sanat Alışveriş Merkezi, 20 yıllık bir mağaza binasını, her köşede bir 'Paskalya yumurtası' sürprizi sunan bir 'sanat alışveriş merkezi'ne dönüştürdü. Bu yenilikçi ve eğlenceli tasarım, tuğla ve harç perakende sektörünün doğru tasarım, eğlence ve gelecek vizyonu ile nasıl canlanabileceğini gösteriyor.

Carrie Ho'nun tasarım ilhamı, bir alışverişkolik rüyasını gerçeğe dönüştürmek oldu. Her bir santimetre karesi kullanılan alışveriş merkezi, ziyaretçilere her köşede bir 'Paskalya yumurtası' sürprizi sunuyor. Bilim kurgu esintili mavi teknoloji odası, ziyaretçilerin favori teknoloji ürünleriyle dolu bir dünyada kaybolmalarını sağlıyor. Pop-up mağazalar ve mevsimlik temalar da alışveriş merkezine renk katıyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, ziyaretçileri yukarı çıkmaya ve keşfetmeye teşvik eden dikeylik fikri bulunuyor. Bu, alışveriş merkezi boyunca stratejik olarak yerleştirilen dikey ve kat özelindeki simgelerle sağlandı. Ayrıca, dışarıdan bir köprü ile bitişik alışveriş merkezine bağlantı sağlandı.

Alışveriş merkezi, mevcut beton yapı üzerine ek katmanlar oluşturmak için çelik yapı kullanılarak yenilendi. Renkli alanları oluşturmak için fiberglas takviyeli alçı ve lamine cam kullanıldı. Toplam alanı 34.000 metrekare olan alışveriş merkezi, 4 katlı bir podium seviyesine sahip.

Proje, yeni bina düzenlemelerine uygun hale getirilmesi ve mekanın en son standartlara yükseltilmesi gerekliliği ile başladı. Malzemelerin ve mekanların işlevsel olup olmadığını ve insanların keyif alabileceği bir deneyim sunup sunmadığını test etmek için birkaç maket yapıldı.

Yaratıcı, teknik veya araştırma zorlukları, mevcut yapıdan kaynaklanan kısıtlamaları aşmayı içeriyordu. Ancak, tasarımın başarısı, tuğla ve harç perakende sektörünün doğru tasarım, eğlence ve gelecek vizyonu ile nasıl canlanabileceğini gösteriyor.

K11 Sanat Alışveriş Merkezi, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratılara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Carrie Ho
Görsel Kredileri: IMAGERY: Dirk Weiblen PROPERTY OWNER: K11 developments ltd/ New World Development (china) Limited PUBLICATION: Indesign Media Asia Pacific
Proje Ekibi Üyeleri: Carrie Ho
Proje Adı: K11 Art Mall
Proje Müşterisi: Carrie Ho


K11 Art Mall IMG #2
K11 Art Mall IMG #3
K11 Art Mall IMG #4
K11 Art Mall IMG #5
K11 Art Mall IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun