Biophilic Mimari İle Doğa ve Konforu Birleştiren Hera Phacz Ev

Integrare Tarafından Tasarlanan Hera, Sürdürülebilirlik ve İnovasyonu Bir Araya Getiriyor

Biophilic mimari konseptinden ilham alınarak tasarlanan Hera Phacz Ev, doğayı şehir ortamına taşımayı ve sakinlerin günlük yaşamına entegre etmeyi hedefliyor. Böylece, pandemi sonrası dönemde insanların doğa ile daha fazla bağlantı kurma ve huzur bulma eğilimine yanıt verirken, aynı zamanda çevrenin sürdürülebilirliğine ve korunmasına da katkıda bulunuyor.

Integrare tarafından tasarlanan Hera, çevreyle bütünleşmeyi ve sakinlerin refahını aynı yerde arayan sürdürülebilir ve yaratıcı bir konut projesidir. Projenin bir başka özelliği ise, farklı bitki türlerini katlara entegre eden konsept tasarımıdır. Toplamda altı farklı bitki türü, tüm katlarda birbirini takip eder şekilde yer alıyor. Bu, yapının cephesine benzersiz bir karakter kazandırırken, aynı zamanda yapının boyunca hareket hissini de artırıyor.

Proje, beton, cam, metal, ahşap, yerel bitki örtüsü ve Led aydınlatma teknolojileri kullanılarak hayata geçirildi. Toplamda 16.350,00 metrekarelik bir alana yayılan bu 30 katlı bina, 110,82 metre yüksekliğe sahip ve 48 konut birimine ev sahipliği yapıyor. Her katta iki daire bulunurken, her bir dairenin tavan yüksekliği 3,42 metredir. Ayrıca, altıncı katta bir dinlenme alanı da bulunmaktadır.

Proje ekibi, biophilic mimari ve insan sağlığı ve refahına olan faydaları üzerine geniş çaplı bir araştırma yürüttü. Ayrıca, bir kuleyi tasarlarken çeşitli kombinasyonları mümkün kılmak için daire planlarının tasarım aşamasında önemli bir çaba sarf edildi. Yapısal, sıhhi tesisat, elektrik ve benzeri tasarımları göz önünde bulundurarak en iyi sonuçları elde etmek için birçok olasılık incelendi.

Hera'nın en büyük zorluğu, farklı bitki türlerinin kombinasyonlarını bir dikey yapıya uygun bir şekilde yerleştirme yöntemini bulmaktı. Bu, binanın işlevselliğini korurken gelecekteki sakinler için geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Ayrıca, bu çok sayıda olasılığı biophilia ile ilişkilendirmek de yüksek düzeyde karmaşıklığa yol açtı, çünkü proje tüm bu varyasyonları kapsamalı ve hala harmonik olmalı, doğa ile bağlantı, refah ve estetik kaliteyi teşvik etmeliydi.

Binanın biophilic mimarisi, sakinlere konfor, refah ve doğa ile bütünleşme sunmak üzere tasarlandı. Gelişme, hem kulede hem de bodrumda çeşitli yeşil alanlar sunuyor. Yapının hacmine hafiflik ve yumuşaklık kazandıran dengeli unsurlar içeriyor. Her şey, çeşitli kat türlerinin mimari tasarımını birleştirmek için geliştirildi, bu da yapının cephesine yapının boyunca hareket hissi veriyor.

Hera Phacz Ev, 2023'te A' Mimari, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, hayat kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Integrare Engenharia e Arquitetura
Görsel Kredileri: Oficina 3D
Proje Ekibi Üyeleri: Carlos Alberto Pio Junior and Integrare Engenharia e Arquitetura Ltda
Proje Adı: Hera Phacz Home
Proje Müşterisi: Integrare Engenharia e Arquitetura


Hera Phacz Home IMG #2
Hera Phacz Home IMG #3
Hera Phacz Home IMG #4
Hera Phacz Home IMG #5
Hera Phacz Home IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun