HD Mengyin Black Golden: Geleneksel Çin Kültürünü Modern Tasarımla Buluşturan Mutfak Dolabı

Yuanhua He, Yunchang Lu ve Lini Lin tarafından tasarlanan bu ürün, bambu esintileri taşıyor ve modern ev tasarımında geleneksel kültürü yansıtıyor.

HD Mengyin Black Golden, bambudan ilham alarak, geleneksel Çin kültürünü modern bir tasarım bağlamında birleştiren bir mutfak dolabıdır. Ürün, bambu öğesini, modern metal malzemeleri ve işlemleri ile harmanlamış ve modern mutfaklara Çin tarzı bir hava katmıştır.

Ürün, kabartmalı taklit bambu dokulu kapı panelleri ve marka logosu ile harmanlanmış bambu düğümü aynı renk dekoratif rafı gibi özelliklere sahip. Bu özellikler, modern ev tasarımında geleneksel kültürü gösteriyor ve marka tanınırlığı oluşturuyor. Ayrıca, katlanabilir yan ekli kapı ve döner yan ekli kapı tasarımı, küçük şarap dolabını ve elektrik dolabını gizlerken, entegre gıda sınıfı paslanmaz çelik ada daha rahat bir yemek pişirme deneyimi sunuyor.

Ürün, gıda sınıfı paslanmaz çelik, gümüş fırçalanmış PET ve çapraz dokulu fırın boyası gibi malzemeleri kullanıyor ve modern metal tel çekme gibi yenilikçi süreçlerle birleştiriyor. Aynı renkte entegre merkezi ada, katlanabilir yan ekli kapı, gizli şarap dolabı ve elektrik dolabı gibi modern malzemeler ve tekniklerle çağdaş doğu ev alanı tasarım konseptini yorumluyor.

Solid ahşap bölmeler ve DIY şarap rafı modülü, serbest modül kombinasyonları aracılığıyla alan kullanım oranını artırabilen yüksek esneklik ve yenilikçilik özelliklerine sahip. Batı mutfak aletleri hafif bir metal rafa yerleştirilmiş, bu da geleneksel dolapların sınırlamalarını kırıyor ve elektrikli aletlerin asılı bir illüzyonunu veriyor.

Ürünün tasarımında karşılaşılan zorluk, klasik ahşap Neo-Çin dolapları hakkındaki kalıp yargıları nasıl kırılacağıydı. Sonunda binlerce yıllık bir kültür öğesi olan bambu ve son derece modern tarzdaki paslanmaz çeliği seçtiler. Bambu öğesini yeniden yapılandırdılar ve detay tasarımını kullanarak buz gibi soğuk paslanmaz çelik dolaba bir tür insancıl sıcaklık eklediler. Mükemmel ve sofistike bir bükme işlemi, tezgah işlevlerini çeşitlendiriyor.

HD Mengyin Black Golden, A' Kitchen Furniture, Equipment and Fixtures Design Award'da 2023 yılında Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guangzhou Holike Creative Home Co.,Ltd.
Görsel Kredileri: Guangzhou Holike Creative Home Co.,Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Yuanhua He, Yunchang Lu and Lini Lin
Proje Adı: HD Mengyin Black Golden
Proje Müşterisi: Guangzhou Holike Creative Home Co.,Ltd.


HD Mengyin Black Golden IMG #2
HD Mengyin Black Golden IMG #3
HD Mengyin Black Golden IMG #4
HD Mengyin Black Golden IMG #5
HD Mengyin Black Golden IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun