Petervary: Klasik ve Yüksek Teknolojiyi Buluşturan Devrim Niteliğindeki Piyano Tezgahı

Maform Design Studio'nun Tasarım Harikası: Çok Fonksiyonlu Piyano Tezgahı

Yüksek teknoloji ve klasik stilin mükemmel dengesini arayan Maform Design Studio, Petervary Akıllı Piyano Tezgahı ile piyano çalma ve öğrenme şeklini devrim niteliğinde değiştirecek bir tasarım ortaya koyuyor.

Maform Design Studio'nun tasarım odak noktası, Petervary Akıllı Piyano Tezgahı'nın teknik bir ürün olmasına rağmen, klasik müziğin tarzına uyum sağlaması ve bir konser piyanosunun yanında zarif görünmesi oldu. Bu nedenle, en büyük ilham kaynağı, konser piyanolarının ince ve işlevsel detayları ve form dili oldu. Tasarımcılar, formun zarif bir şekilde işlevi hizmet eden, ince bir tasarım yaratmayı hedefledi.

Petervary, insanların piyano çalma ve öğrenme şeklini devrim niteliğinde değiştirebilecek bir akıllı piyano tezgahıdır. Tezgahın üst kısmı yanlara kayabilir, böylece sanatçı, optimal vücut duruşunu korurken piyanonun uç noktalarındaki tuşlara daha iyi ulaşabilir. Ürünün diğer ana özelliği motorize yükseklik ayarıdır. Sanatçılar, öğretmenler ve öğrenciler, tezgahta otururken kolaylıkla tercih ettikleri yüksekliği ayarlayabilir veya kişisel yükseklik profilini bir NFC etiketinde ayarlayabilir veya otomatik ayarlama için mobil uygulamayı kullanabilirler.

Bu yenilikçi ürün, tamamen işlevsel bir sergi prototipi olarak sunulmaktadır ve gövde için hızlı prototipleme teknolojileri kullanılmıştır. Bazı parçalar tek parça halinde üretmek için çok büyüktü, bu parçalar için çeşitli yapıştırma çözümleri kullanıldı ve parçalar cilalanmadan önce birleştirildi. Her basılı parça, yüksek seviye bir görünüm elde etmek için profesyonel boyama için yüzeyleri hazırlamak üzere dikkatli bir cilalama sürecinden geçti. Montaj, tezgahın tamamen hizmete uygun olmasını sağlarken, cıvataları gizli tutacak şekilde tasarlandı.

Ürünün boyutları, tezgahın merkez pozisyonda olduğunda ve yükseklik en yüksek seçeneğe ayarlandığında, ekstra sırt dayanağı olmadan 870 mm (genişlik) x 405 mm (derinlik) x 570 mm (yükseklik) olarak belirlenmiştir (ekstra sırt dayanağı ile yükseklik en yüksek ayarla 790 mm'dir). Tezgah, 0,35 m2 alan kaplar. Ürünün ağırlığı, mevcut geliştirme aşamasında yaklaşık 32 kg'dır.

Proje, Eylül 2022'de başladı ve şu anki geliştirme aşaması Şubat 2023'te tamamlandı, proje Budapeşte ve Tatabanya, Macaristan'da gerçekleştirildi. Dış ürün tasarımı projesi için nitel ve yıkıcı araştırma yöntemleri kullanıldı ve vaka çalışmaları yapıldı. Amacı, ürünü, hedef grupları ve pazarı daha iyi anlamak ve stil, ergonomi, kalite, malzemeler ve üretim gereksinimleri gibi en önemli kriterleri belirlemekti.

En büyük zorluk, yüksek teknoloji bir ürünü, konser piyanolarının sıkı form diline göre klasik bir şekle sokarken, yüksek teknoloji kökenlerini korumak ve nazikçe sergilemek oldu. Piyano tezgahları, piyanoya destek sağlayan nesnelerdir, ancak genellikle bu pozisyonu talep etmezler. Maform tasarımcıları, bu durumu değiştirmeyi hedefledi ve en yüksek kalitedeki konser piyanolarının yanında gururla duran ve ince, zarif ve işlevsel tasarımı ile piyanonun layık bir eşini tasarladı.

Petervary Akıllı Piyano Tezgahı, insanların piyano çalma ve öğrenme şeklini devrim niteliğinde değiştirmek üzere tasarlandı. Tezgahın en yenilikçi özelliği, sanatçının piyanonun uç noktalarındaki tuşlara optimal vücut duruşunu koruyarak daha iyi ulaşmasını sağlayan kaydırma hareketidir. Ürünün diğer ana özelliği motorize yükseklik ayarıdır. Petervary'nin kullanıcıları sanatçılar, öğretmenler ve öğrencilerdir. Tezgah, uygulamada veya kontrol panelinde ayarlayabilecekleri tercih edilen yüksekliği otomatik olarak ayarlayarak kişisel ihtiyaçlarına ve ergonomik taleplerine uyum sağlar.

Petervary Akıllı Piyano Tezgahı, 2023'te A' Ürün Mühendisliği ve Teknik Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Maform
Görsel Kredileri: Maform
Proje Ekibi Üyeleri: Lead designer: Márk Fábián Product designer: Zita Aszódi Interaction designer: Gerda Nagy Mechanical engineer: Balázs Polacsek Design and art management: Fruzsina Tóth Design assistants: Tímea Galazek, Ildikó Varga Design consultant: Géza Csire
Proje Adı: Petervary
Proje Müşterisi: Maform


Petervary IMG #2
Petervary IMG #3
Petervary IMG #4
Petervary IMG #5
Petervary IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun