Qidi Tasarım Grubu'nun Doğa ile İnsan Arasındaki Sınırları Keşfettiği Dragon Bay Projesi

Mimari Formunu Elmas Kesiminden Alan Dragon Bay, Doğa ve İnsan Arasındaki Sınırları Keşfediyor

Qidi Tasarım Grubu tarafından tasarlanan Dragon Bay, doğa ve insan arasındaki sınırları keşfetmeyi hedefleyen bir sergi merkezi projesidir. Proje, elmas kesim şeklini alarak mimariyi çağdaş bir deneyimsel sanat alanına dönüştürmeyi amaçlar.

Dragon Bay'in tasarım ilhamı, dekonstrüksiyon ve yeniden yapılandırma süreçlerinden gelir. Bu süreçler, mimari ve site arasındaki uyumlu denge ilişkisini araştırır ve mimari ve doğa sınırında sanatsal yaşam sahneleri oluşturur. Tasarımın ana prensibi, site dönüşümünün potansiyeline odaklanmaktır.

Projenin amacı, insan ve doğa arasındaki yabancılaşma hissini hafifletmek ve topluluk alanı deneyimini artırmaktır. Aynı zamanda, daha derin bir deneyim alanı oluşturulur. Sanat stratejisinin saf, özlü ve minimalist yaklaşımı, doğayla mükemmel bir bütünleşme sağlar. Proje, giriş, ormanda mekik, kanyonda keşif, yeşil yürüyüş, gizemli vadi, yıldız nehrinde parıltı ve su ülkesinde meditasyon olmak üzere yedi temalı vurgu oluşturur.

Dragon Bay, topluluk yağmur suyunu toplayarak ve topluluk için bir sünger şehir sistemi oluşturarak arazinin yükseklik farkına saygı gösterir. Bu sayede projedeki geniş ağaç ve bitki alanı korunur. Doğal yağmur suyu ve yapay su manzarası birbirine sızar ve kendi kendine tekrarlanan bir sürdürülebilirlik oluşturur. Bu, mimari hologramın su yüzeyine görsel olarak yansıtılmasını sağlar.

Dragon Bay, 11,823 metrekarelik bir peyzaj alanına sahiptir. Proje, çok boyutlu arazi yükseklik farkının daldırıcı deneyimi aracılığıyla, doğal ve yapay arasındaki sınırları bulanıklaştırır. Farklı tasarım teknikleri kullanarak zaman-mekan dönüşümünü gerçekleştirir ve sanat ve insan bilimlerinin iç içe geçişini gösterir.

Proje, Zengcheng, Guangzhou'da 2021 yılında başlamış ve Haziran 2021'de tamamlanmıştır. Tasarım sürecinde, site topografyasını simüle eden bir kum havuzu kullanılmış, sitenin gelecekteki kullanımı göz önünde bulundurulmuş ve sitenin mekansal ölçeği ve doğal algısı üzerine tekrar tekrar çıkarımlar ve çalışmalar yapılmıştır. Aynı zamanda, ışık ve gölge değişimleri yapay olarak simüle edilmiş ve binanın su manzarasındaki panoramik projeksiyon ürünü tekrar tekrar test edilmiştir. Bu, doğaya mümkün olduğunca az rahatsızlık vermek ve karşılıklı yarar sağlayan bir bütünleşmeyi gerçekleştirmek için yapılmıştır.

Dragon Bay, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, üstün teknik özelliklere ve harika sanatsal yeteneğe sahip olan, mükemmel bir seviye gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: QIDI DESIGN GROUP
Görsel Kredileri: Image #1, ShanXi Architectural Photography Studio,2021 Image #2, ShanXi Architectural Photography Studio,2021 Image #3, ShanXi Architectural Photography Studio,2021 Image #4, ShanXi Architectural Photography Studio,2021 Image #5, ShanXi Architectural Photography Studio,2021
Proje Ekibi Üyeleri: Fengbin Guo Guangjian Dai Yadong Tian Yujie Yin Aizuan Zheng Menghui Li Ying Luo Yihan Yan Yu Zhou Xiaoyu Zhang Yumao Li Jingyi Li Bixia Chen Yuhan Huang Shengtao Wang Xiangfei Chen Meiqiong Luo
Proje Adı: Dragon Bay
Proje Müşterisi: QIDI DESIGN GROUP


Dragon Bay IMG #2
Dragon Bay IMG #3
Dragon Bay IMG #4
Dragon Bay IMG #5
Dragon Bay IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun