Yuko Inamine'in Çiçek İsimli Tasarımı: Tek Bir Ürünle Çeşitli Açılardan Hayatımıza Uyum Sağlayan Mobilya

Çocukların Merakını Destekleyen, Yaşam Tarzına Göre Kullanılabilen Çok Fonksiyonlu Mobilya

Yuko Inamine, dönüşen zamanlara uygun olarak tek bir ürünle hayatımıza çeşitli açılardan uyum sağlayan bir ürün yaratmayı hedefledi. Çocukların merakını destekleyen ve yaşam tarzına göre kullanılabilen bu tasarım, uzun süreli kullanım için ideal.

Çiçek isimli tasarım, çocukları görsel olarak çeken ve döndürme hareketini teşvik eden renkli şeritlerle süslenmiş. Bu şeritler, renkli kağıttan yapılan orijinal kontrplakla oluşturulmuştur. Döndürülerek sadece bir tabure olarak değil, yan masa, dergilik vb. olarak da kullanılabilen bu ürün, yaşam tarzındaki değişikliklere göre işlevlerini değiştirebilir.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, çocuğun hareketi ve güvenliği ile kavisli bir yüzeye ihtiyaç duyulması göz önünde bulundurularak, oturma yüzeyi için orijinal kalıplanmış kontrplaktan yapılmıştır. Ayrıca, güzel renkli lamine kontrplak da kullanılmıştır. Pembe, mavi ve ahşap renklerinin güzel şeritleri, ahşap ve renkli kağıdın birleşiminden oluşan orijinal bir tasarımdır.

Çiçek isimli tasarım, resimli kitapları saklayan bir dergilikten sadece döndürerek küçük bir tabureye dönüşür. Çocukların okumak istedikleri için kitap okuma eylemini en aza indirerek, çocukların okumayı keyifli bir şekilde yapmalarını sağlar. Ayrıca, bir raf veya yan masa olarak döndürerek çocuğun eğitici bir oyuncak olarak da kullanılabilir.

Proje, Nisan 2022'de başladı ve Şubat 2023'te Japonya'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma konusu, kontrplak da dahil olmak üzere ahşap işleme teknolojisidir. Kontrplakın olanaklarını ve çekiciliğini genişletmek için, renkli kağıt kullanarak renkli orijinal kontrplak yaptık. Renkli şeritlerin, kontrplakın özelliklerini ve renklerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyoruz.

Öncelikle, çocukların hareketi ve güvenliğini göz önünde bulundurarak, kavisli bir yüzeye ihtiyaç duyduk. Oradan, orijinal kalıplanmış kontrplakla güvenli ve rahat bir organik oturma yüzeyi yarattık. Diğer yandan, güzel renkli lamine kontrplak, ahşap ve renkli kağıdın renkli bir kombinasyonudur. Üretan kaplama uygulayarak, suya karşı zayıf olan kağıdın zayıflığını büyük ölçüde iyileştirdik. Pembe ve mavi ahşabın güzel şeritleri, malzeme araştırmasının bir sonucudur.

Yuko Inamine'in Çiçek isimli tasarımı, 2023 yılında A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YUKO INAMINE
Görsel Kredileri: #1: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023. #2: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023. #3: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023 #4: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023 model:Yuko Inamine(designer) #5: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023
Proje Ekibi Üyeleri: YUKO INAMINE
Proje Adı: Flower
Proje Müşterisi: YUKO INAMINE


Flower IMG #2
Flower IMG #3
Flower IMG #4
Flower IMG #5
Flower IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun