Geleceğin İç Mimarisi: "Gelecek Deja Vu"

Kao Shih Chieh'in Metaverse İlhamlı Tasarımı

Geleceğin henüz gelmediği bir dünyada, tasarımcı Kao Shih Chieh, tek bir ev sahibi için bu alan için çeşitli esneklikler ve olasılıklar hazırlıyor ve saklıyor. Metaverse'in merkezsizleştirme konseptinden ilham alarak, bu tasarım teknoloji hissini, insana özgü sıcaklığı ve çağdaş sanatçılığı zarif bir şekilde birleştiriyor.

Shih Chieh, açık bir düzen, ışık şeritlerinin düzenlemesi, çok yönlü mobilyalar ve boya ve malzeme seçimi kullanarak bu birleşimi başarıyor. Bu tasarım, ev sahibinin yaşamının geleceği için bir çerçeve oluşturuyor. Sadece çerçeve gibi ışık şeritlerini kullanarak sanal bölümler oluştururken, bu proje bilim kurgu filmlerinde görülen askıya alınmış alanın görsel efektleriyle dolu. Dahası, dönebilen bir kanepe alanın daha fazla esneklik kazanmasını sağlıyor.

Ev sahibi şu anda yalnız yaşadığı için, bu alanın ana odak noktası, diğer ortak yaşayanların ihtiyaçları belirginleşmeden önce değişkenlik ve esnekliktir. Özel alanların konfigürasyonu, ana yatak odası, ev sahibinin ailelerinin ziyaret ettiği bir oda ve ev sahibinin potansiyel gelecekteki çocukları için bir rezerv oda olarak hizmet eden bir misafir odası, ilk olarak kurulmuştur.

Genel alanlar söz konusu olduğunda, merkezi bir yürüyüş yolu açık konseptin ekseni olarak hizmet ederken, oturma odasındaki çok yönlü kanepe, oturma odası, arka taraftaki çalışma alanı ve diğer taraftaki ada ile mutfak alanı arasında açık bağlantılar oluşturma amacını gerçekleştiriyor. Işık şeritleri, yansıtıcı siyah cam ve ayna benzeri malzemeler teknolojik bir havayı yaratmak için kullanılır. Aynı zamanda, tüm alan gri boya ile kaplanmıştır ve belirli bölgelerde siyah, mavi ve kırmızı gibi canlı renkler kullanılarak zarif ve sıcak bir insan dokusu yaratılır ve çağdaş bir estetik anlatılır.

Her alanda ışık şeritleri kullanılarak sınırlar belirlenmiştir. Işıklar açıldığında, bu alana girmek, sanal dünyada bir pencereye giriş yapmak gibidir ve ev yaşamının güzelliğini görebilirsiniz. Işıklar kapandığında, bu alan, gelecekte daha fazla ev yaşamı sıcaklığının enjekte edilmesine açık olan çağdaş bir sanat müzesi gibidir. Yemek mutfak tavanı siyah camla kaplanmıştır ve ada altı ışık şeritleri ve yansıtıcı yüzeylerle tasarlanmıştır, bu da sanal, bilim kurgusal bir görsel efekt yaratırken aynı zamanda kullanıcıların alanın genişletilebilirliğini ve benzersiz cazibesini deneyimlemesine olanak tanır.

Geleceğin henüz gelmediği bir dünyada, tasarımcı Kao Shih Chieh, tek bir ev sahibi için bu alan için çeşitli esneklikler ve olasılıklar hazırlıyor ve saklıyor. Metaverse'in merkezsizleştirme konseptinden ilham alarak, bu tasarım teknoloji hissini, insana özgü sıcaklığı ve çağdaş sanatçılığı zarif bir şekilde birleştiriyor.

Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesi iyileştirmelerine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KAO SHIH CHIEH
Görsel Kredileri: KAO SHIH CHIEH
Proje Ekibi Üyeleri: KAO SHIH CHIEH
Proje Adı: Future Deja Vu
Proje Müşterisi: KAO SHIH CHIEH


Future Deja Vu IMG #2
Future Deja Vu IMG #3
Future Deja Vu IMG #4
Future Deja Vu IMG #5
Future Deja Vu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun