IN-VR Impression: Hongliang Qian'ın Yenilikçi VR Tasarımı

VR Deneyimini Masaüstüne Taşıyan Yenilikçi Bir Cihaz

Çoğu VR cihazı başa takılır ve uzun süreli kullanım için uygun değildir. Hongliang Qian'ın tasarladığı IN-VR Impression, bu sorunu çözmeyi hedefleyen masaüstü bir VR cihazıdır.

VR cihazları genellikle birçok aksesuara sahiptir ve kullanıcılar, kullanmadan önce bir kontrol cihazı bulmak zorunda kalırlar. Ayrıca kullanımdan sonra saklamak da karmaşıktır. IN-VR Impression, bu sorunları çözmek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Tüm makine katlanabilir ve masaüstünde kolayca yerleştirilebilir. Kontrol cihazı da ürünün her iki yanında saklanır, böylece herhangi bir zamanda doğrudan alınıp kullanılabilir. Bu sayede kullanıcılar, VR deneyimine daha verimli ve hızlı bir şekilde girebilirler.

IN-VR Impression, diğerlerinden farklı kılan özellikleriyle dikkat çekiyor. Ürünün kontrol cihazı, ürünün her iki yanında doğrudan saklanır, böylece kullanıcılar kontrol cihazını bulma konusunda endişelenmek zorunda kalmazlar. Ayrıca, IN-VR Impression, kullanıcıların uzun süreli deneyimler için daha uygun olan masaüstü bir VR cihazıdır.

IN-VR Impression'ın şekli, kullanılmadığında masaüstünde doğrudan katlanabilen ve kontrol cihazının kullanılmadığında ürünün her iki yanında saklanabileceği bir tasarıma sahiptir. Ayrıca, kontrol cihazı aynı zamanda kablosuz şarj yapabilir. Ürünün genel tasarımı, teknoloji hissini artıran dinamik çizgilerle siyah ve gümüş gri renklerden oluşur.

IN-VR Impression, kullanıcıların ağır VR cihazlarını giymek zorunda kalmadan, uzun süreli bir deneyim sunar. Ayrıca, hareket zorluğu çeken kişiler için mükemmel bir VR deneyimi sağlar. Bu tasarım, kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde VR deneyimine girebilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

IN-VR Impression, 2022 yılında Şanghay'da başlayan ve aynı yılın Kasım ayında tamamlanan bir projedir. Henüz resmi olarak sergilenmemiştir. Tasarım sürecinde, kullanıcıların VR cihazlarını kullanırken karşılaştıkları sorunlar üzerinde durulmuş ve bu sorunları çözebilecek bir ürün tasarlamak hedeflenmiştir.

IN-VR Impression, 2023 yılında A' Wearable Technologies Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve teknik özellikleri ile dikkat çeken bu tasarım, pozitif duygular yaratır ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Qian Hongliang
Görsel Kredileri: Qian Hongliang
Proje Ekibi Üyeleri: Qian Hongliang, Zhang Jianmin, Li Haining
Proje Adı: IN-VR Impression
Proje Müşterisi: Qian Hongliang


IN-VR Impression IMG #2
IN-VR Impression IMG #3
IN-VR Impression IMG #4
IN-VR Impression IMG #5
IN-VR Impression IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun