Yenilikçi Tasarım: Nakamura Co.'nun Duvar A2 Televizyon Standı

Yaşam Tarzınıza Uygun Konumlandırma Özgürlüğü Sunan Yenilikçi TV Standı

Nakamura Co. tarafından tasarlanan Duvar A2, kullanıcıların izleme tercihlerine göre her yerde televizyon yerleştirmelerine olanak sağlayan bir televizyon standıdır. Bu yenilikçi tasarım, televizyon izleme deneyimini tamamen kişiselleştiriyor.

Televizyonlar artık sadece TV programlarını izlemek için kullanılmıyor, aksine akış, oyunlar ve online fitness programları gibi çeşitli eğlencelerin keyfini çıkarmak için kişisel cihazlara dönüştüler. Bu düşünceye yanıt olarak, Nakamura Co. bir TV'yi serbestçe yerleştirmek için yüksek derecede özgürlük sağlayacak bir TV standı geliştirmek için projeye başladı.

WALL A2, tekerlekli bir serbest duran TV standıdır. Kompakt boyutu ve şekli, bir odanın herhangi bir yerine kolayca kurulum yapılmasını sağlar. Farklı üreticilerden çeşitli TV'ler, duvara delik açmaya gerek kalmadan herhangi bir yükseklikte kurulabilir. İzleme açısı, yönlendirme ve konum el ile kolayca değiştirilebilir. Tasarım, kullanıcıların yaşam çevresine ve tercihlerine kolayca uyum sağlamak için kurulum esnekliğine odaklanır.

WALL A2, modern estetik ilkelerine uygun basit bir 7 şeklinde tasarlanmıştır. Kolay üretim ve montaj için yapı, bir çelik borunun bir plakaya kaynaklanmasıyla sınırına kadar basitleştirildi. Dairesel taban ve TV montaj çerçevesi vidalarla sabitlendi. Tüm gövdeye saten toz kaplama uygulandı ve destek sütununun yüzeyine yüksek kaliteli mobilya dokusu veren bir ahşap kaplama fırınlandı.

WALL A2, çeşitli üreticilerden 24 ila 80 inç arası TV'leri barındırabilir. 5 seviyeli yükseklik ayarı sağlar ve tekerlekler kolay hareketlilik sağlar. '7' şeklindeki stand, TV ekranının çevresinden çıktığı hissini verir ve izleyicinin sürükleyici ses-görüntü deneyimini artırır. Periferik cihazları barındırmak için opsiyonel raflar sağlanır ve tüm kablolar, dışarıdan gizlenmiş şekilde destek sütunu içinde çalışır.

Proje, Mayıs 2021'de başladı ve geliştirme Haziran 2022'de tamamlandı. Ürün, Ağustos 2022'de pazara sürüldü. Bu tasarım, 2023'te A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nakamura Co.
Görsel Kredileri: Image #1 :Photographer Nakamura Co,Variations,2022. Image #2 :Photographer Nakamura Co.Variations,2022. Image #3 :Photographer Nakamura Co.Variations,2022. Image #4 :Photographer Nakamura Co.Variations,2022. Image #5 :Photographer Nakamura Co.Variations,2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Producer:Akira Nakamura Designer:Toshiaki Komori Designer:Hiroshi Tozawa Designer:Takashi kurita Supply Chain Manager:Naohisa Inoue
Proje Adı: Wall A2
Proje Müşterisi: Nakamura Co.


Wall A2 IMG #2
Wall A2 IMG #3
Wall A2 IMG #4
Wall A2 IMG #5
Wall A2 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun