Fondazione Alinari: Fotoğrafın Işığında Yeniden Yazılan Bir Marka Kimliği

Frush Design Tarafından Yeniden Şekillendirilen Fondazione Alinari, Fotoğraf Sanatına Yeni Bir Bakış Açısı Getiriyor

Fotoğrafın ışığı ve gölgesiyle şekillenen bir marka kimliği: Fondazione Alinari. Frush Design, bu tarihi markayı yeniden yorumluyor ve fotoğraf sanatına yeni bir bakış açısı getiriyor.

Frush Design, "Fondazione Alinari per la Fotografia" için marka tasarımı ve görsel kimlik oluşturma görevini üstlenmiş. Bu yeni kuruluş, Toscana Bölgesi tarafından Alinari fotoğraf koleksiyonlarının korunması, yönetilmesi ve tanıtılması amacıyla Floransa'da kurulmuş. Kuruluşun doğuşu, 1852'den bu yana uzanan arşivin uzun tarihinde yeni bir başlangıcı işaret ediyor.

Projenin ilham kaynağı, fotoğraf kelimesinin kökeni olan Yunanca bir bileşik kelime olan "ışıkla yazı". Markanın özellikleri arasında heykelsi harfler, siyah-beyaz (ışık ve gölge) renkler, "Alinari" kelimesine vurgu ve harf A'ya (küçük harf, kamera lensinin soyutlaması olarak) odaklanma yer alıyor. A harfi, Alinari'nin geniş ve tarihi arşivini temsil etmek için bir fotoğraf kabı olarak kullanılıyor.

Marka tasarımı ve görsel kimlik oluşturma süreci, iş kartları, dosyalar, zarflar, notlar, posterler, giriş biletleri, kataloglar, rozetler, dezenfektan jeller ve çeşitli promosyon ürünlerini (örneğin: kupalar, tişörtler, rozetler, alışveriş çantaları) içeriyor. Ayrıca web sitesinin yeniden tasarımı ve marka tanıtım videosu da bu sürecin bir parçası.

Projenin başlaması Ekim 2020'de Floransa'da gerçekleşmiş ve halen devam ediyor. Tasarım sürecinde, Alinari'nin kültürel değerini tanıyan ve bu değeri koruma kararı alan Toscana Bölgesi'nin yeni kuruluşunun, önceki özel markadan ayrışması gerektiği göz önünde bulundurulmuş. Bu, dünyada eşsiz bir büyüklük ve değere sahip olan bu arşivin dağılmasını ve parçalanmasını önlerken, aynı zamanda gelecekteki kullanımını ve erişilebilirliğini de garanti altına alıyor.

Markanın ana amacı, Alinari koleksiyonlarından başlayarak fotoğraf kültürünün yaygınlaştırılmasıdır. Bu nedenle tasarım, uzun tarihi geçmişi yansıtırken aynı zamanda önceki markadan da sıyrılması gerekiyordu. Fondazione Alinari per la Fotografia için oluşturulan Görsel Kimlik Sistemi, A harfine odaklanıyor. A, Alinari'yi temsil ederken aynı zamanda bir kamera lensinin soyutlamasıdır. Form, geniş tarihi arşivdeki fotoğrafların gösterilebileceği bir kab olarak tasarlanmıştır. Tüm öğeler bu konseptle tasarlanmıştır. Marka, genellikle siyah-beyazdır ve ikincil renk paleti, daguerreotype fotoğraflardan alınan 3 renkten oluşur.

2020-2021 yılları arasında Giuditta Valentina Gentile tarafından oluşturulan bu tasarımın telif haklarına sahiptir. Ayrıca, bu tasarım 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özelliklerin ve sanatsal becerinin mükemmel bir seviyede sergilendiği, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir yetenek ve inovasyon sergileyerek olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Giuditta Gentile
Görsel Kredileri: Giuditta Gentile
Proje Ekibi Üyeleri: Giuditta Valentina Gentile
Proje Adı: Fondazione Alinari
Proje Müşterisi: Giuditta Gentile


Fondazione Alinari IMG #2
Fondazione Alinari IMG #3
Fondazione Alinari IMG #4
Fondazione Alinari IMG #5
Fondazione Alinari IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun