Eva Liu'nun Lens Serisi: Işığın ve Gölgenin Sanatı

Ödüllü Tasarımcı Eva Liu, Işığın ve Gölgenin Oyununu Kullanarak Evinize Sanat Getiriyor

Convex lenslerden ilham alarak tasarlanan Lens Serisi, hayatın algılanamayan güzelliğini yansıtan bir mobilya koleksiyonudur. Bu seride kullanılan dolgun formlar ve metalik malzemeler, mobilyaların çevresindeki nesnelerle yansıma yapmasını sağlar.

Eva Liu'nun Lens Serisi, iki tamamlayıcı renkte akrilik kullanarak ışığı ve gölgeyi hafif, basit ve kapsayıcı bir şekilde böler. Aynı malzemenin kalınlığı ve açısı, lensin oluşturduğu ışık ve gölge görsel efektini yeniden üretecek şekilde tasarlanmıştır. Bu seride, akrilik ve metalin birleşimi, mobilya kombinasyonunu esnek hale getirir ve ev hayatına sanatsal bir zevk katar.

Lens Serisi'nin metal parçaları, 304 metal dövme parmak izi dirençli metalden yapılmıştır ve metal parçaların kavisli yüzeyi, eğrinin estetik yönünü yerine getirmek ve kullanımda yapının sabit kalmasını sağlamak için el ile cilalanmalıdır. PMMA malzemeleri, gradyan renk PMMA püskürtme işlemine tabi tutulur. Metal parçalar, fazla yapıştırıcı kullanımını önlemek ve çevre dostu özelliği artırmak için cam profiline eğimli eklemelerle kakmalıdır, ayrıca mobilya kombinasyonunu sağlam ve sabit tutar.

Lens Serisi, ışığın ve gölgenin geçişine ilişkin olarak, mat akrilik ve şeffaf yüzeyler karıştırılır, böylece renk gradyanları, gelen ışığa göre optik geçişe tabi olur. Çeşitli renklerin gölgelendirme etkisi yaratılır. Bu serisi, modern eve uyacak şekilde tek başına veya set halinde kullanılabilir.

Sanat estetiği ve mobilyanın yapısal stabilitesi arasında bir denge sağlamak, tasarım sürecindeki en büyük zorluk olarak kabul edilir. Tasarımın erken aşamasında, renkli metal ve renkli PMMA camı kullanmayı seçtik. Ancak, mobilya ürünleri için yapısal stabilite ve konforun hayati önem taşıdığını ve özel malzeme doğasının da en iyi sanat mobilyasını nasıl sunacağımızı zorladığını fark ettik.

Lens Serisi, 2023'te A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Kaliteyi artırırlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Eva Liu - MOOOMA
Görsel Kredileri: Eva Liu - MOOOMA
Proje Ekibi Üyeleri: Liu Eva MOOOMA
Proje Adı: Lens Series
Proje Müşterisi: Eva Liu - MOOOMA


Lens Series IMG #2
Lens Series IMG #3
Lens Series IMG #4
Lens Series IMG #5
Lens Series IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun