Scallop: Wei Jingye ve Li Jiashu'nun Deniz Kabuklarından İlham Alan Zarif Tasarımı

Özgün ve İşlevsel Bir Mobilya Tasarımı: Scallop Dinlenme Sandalyesi

Wei Jingye ve Li Jiashu'nun deniz kabuklarından esinlenerek tasarladığı Scallop, hem estetik hem de işlevsel bir mobilya tasarımı. Bu tasarım, deniz kabuklarının akışkan formunu ve zarifliğini modern yaşam alanlarına taşıyor.

Scallop, ismini aldığı deniz kabuğunun esnek formundan ilham alıyor. Oturma yüzeyi ve sırt desteği, insan vücuduna uyum sağlayacak şekilde hafifçe eğimli. Bacakların eğimi de deniz canlılarının akışkanlığına uygun ve destek gücüne izin verdiği ölçüde güzel bir şekil oluşturuyor. Ana üretim malzemesi olarak paslanmaz çelik kullanılıyor, bu da kullanım ortamını genişletiyor.

Scallop Sandalye, genel olarak esnek şekilli bir deniz kabuğundan esinlenmiştir. Paslanmaz çelik plakadan yapılan kavisli sandalye yüzeyi ve sırt desteği ile paslanmaz çelik telinden yapılan sandalye bacakları, kaynak işlemi ile tamamlanmıştır. Yüzey işlemi, bakır taklitli korozyon işlemi uygulanmıştır. Kullanıldığında, deri kol dayama ve minder ile eşleştirilir. Kullanımı rahat, yapısı yenilikçi ve daha zariftir.

Scallop, paslanmaz çelik plaka ve tel çubuktan yapılmış, deri kol dayama ve minder ile tamamlanmış bir mobilyadır. Metal kısmı paslanmaz çelik korozyon ile işlenmiştir. Paslanmaz çelik plaka damgalama veya bükme işlemi uygular, paslanmaz çelik tel çubuk sıcak bükme işlemi uygular, arka delik mobilyanın ağırlığını azaltır ve destek bacak yapısı, kol dayama ile kaynak işlemi ile bağlanır, mobilyanın destek gücünü sağlar.

Scallop, deniz kabukları, basitlik, boş zaman, paslanmaz çelik, taklit bakır, iç mekan, dış mekan gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu tasarım, okuma, çay içme gibi boş zaman aktiviteleri için uygundur ve aynı zamanda ofis kullanımı için de uygundur. Oturma yüzeyinin radyanı insan vücuduna uygun, sırt kısmı nefes alabilir ve genel şekli hafiftir. Çeşitli iç ve dış mekanlara uygundur. Güçlü hava direnci, stabil renk, çevre ile çatışma yok, basit şekil ve çeşitli çevre stilleri ile iyi entegre olabilir.

Scallop tasarımı, 2021 yılında Shenyang'da başlamış ve aynı yılın Haziran ayında tamamlanmıştır. Tasarım, 2021 yılında Shenyang'daki Lu Xun Güzel Sanatlar Akademisi Müzesi'nde sergilenmiştir. Bu tasarım, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Jingye
Görsel Kredileri: Wei Jingye
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Jingye Wang Ruilin Wang Yiqin Zhang Wenyang Li Jiashu
Proje Adı: Scallop
Proje Müşterisi: Wei Jingye


Scallop IMG #2
Scallop IMG #3
Scallop IMG #4
Scallop IMG #5
Scallop IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun