Zhejiang Sci-Tech Üniversitesi'nden Büyüme Temalı Yenilikçi Masa Tasarımı

A' Mobilya Tasarım Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, dijital tasarımın ve matematiksel mantığın birleşimini sergiliyor

Zhejiang Sci-Tech Üniversitesi tarafından tasarlanan ve büyüme temasını yansıtan bu masa, dijital tasarımın ve matematiksel mantığın birleşimini sergiliyor. Tasarım, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı şekiller oluşturabileceği bir yapıya sahip.

Tasarımın ilham kaynağı, büyüme olmuştur. Büyüme, güçlü bir canlılık formu olan bir yapıdır. Dijital tasarım da kendi içinde büyüme formunu taklit ederek rastgele bir form oluşturur. Bu nedenle, tasarımcılar dijital tasarımı kullanarak bir ağaç gibi büyüyen bir masa tasarlamışlar.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, Orta Yoğunluklu Fiber Levha (MDF) kullanılarak yapılan düzensiz bir masa üstü ve karmaşık, dal gibi çelik ayaklar bulunuyor. Kullanıcılar, matematiksel mantık kullanarak masaları farklı desenlerde düzenleyebilir ve böylece eğlenceli bir deneyim yaşayabilirler. Bu masa, açık ofis veya kafe gibi mekanlarda kullanılarak mekanın daha ritmik hale getirilmesini sağlar. Kıvrımlı masa üstü, iletişimi kolaylaştırır.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, insanların ve bilgisayarın birlikte tasarım yapmasını sağlayan dijital tasarım yöntemidir. Bilgisayara bazı çerçeve talimatları verilir ve bilgisayar algoritması, rastgele şekiller oluşturmak için çizgi veya yüzeyi otomatik olarak kontrol eder. Tasarımcılar, bu formları ayarlayarak ve geleneksel tasarım yöntemleriyle birleştirerek ürünleri tasarlarlar.

Tasarımın teknik özellikleri arasında, 1560mm * 1110mm * 740mm boyutlarında olması bulunuyor. Farklı boyutlarda birleştirilerek, farklı sahnelerle eşleştirilebilir.

Tasarımın etkileşim özelliği, masa kenarının oluşturulmasında eşitlik ve simetri matematiksel mantığının kullanılmasıdır. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre farklı şekiller oluşturabilirler. Yüzey ve destek yapısı cıvatalarla bağlanır ve kullanıcılar masa rengini kendi tercihlerine göre değiştirebilirler.

Proje, Kasım 2019'da Hangzhou'da başladı ve Ağustos 2020'de Hangzhou'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, dijital tasarımın dinamik bir tasarım stili olduğu ve belirsizlikleri kovaladığıdır. Bu, mantıksal bir algoritma ile büyük miktarda varyasyon yaratabilir ve insanlarla etkileşime girebilir.

Tasarımın karşılaştığı zorluklar arasında, toplumun geleneksel masalar hakkındaki anlayışını sorgulayan sosyal perspektifler ve teknoloji uygulaması bulunuyor. Farklı modüler tasarım ile mekan ve sahne arasındaki uyumu, çevresel değişikliklere uygun ölçek ve şekli düşünmek gerekiyor.

Tasarımın notları arasında, dijital tasarımın dinamik bir tasarım stili olduğu ve belirsizlikleri kovaladığıdır. Büyüme, güçlü bir canlılık formu olan bir yapıdır. Tasarımcı, bir ağaç gibi büyüyen bir masa tasarlamaya çalıştı. Masa, Orta Yoğunluklu Fiber Levha kullanılarak yapıldı ve karmaşık, dal gibi çelik ayaklarla desteklendi. Kullanıcılar, matematiksel mantık kullanarak masaları farklı desenlerde düzenleyebilirler. Bu masa, açık ofis veya kafe gibi mekanlarda kullanılarak mekanın daha ritmik hale getirilmesini sağlar. Kıvrımlı masa üstü, iletişimi kolaylaştırır.

Tasarım, 2023 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödülüne layık görüldü. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunur ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Freestyle Outdoor Living Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Freestyle Outdoor Living Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Xuelian Li Mengyue Fang Shichao Wang Lihong Xin
Proje Adı: Triangle
Proje Müşterisi: Freestyle Outdoor Living Co.,Ltd


Triangle IMG #2
Triangle IMG #3
Triangle IMG #4
Triangle IMG #5
Triangle IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun