KNX Waltz Touch Pad: Akıllı Ev Kontrol Paneli Yeniden Tanımlandı

Tasarımcılar Cen Jiayun, Liu Dan, Luo Yi ve Peng Yongjian, geleneksel kontrol paneli düzenini değiştirmek için yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor

KNX Waltz Touch Pad, kullanıcıların düğme işlevlerini ve renklerini kendilerinin belirleyebildiği, ekran ve düğmelerin entegre edildiği bir akıllı ev kontrol panelidir. Bu tasarım, geleneksel kontrol paneli düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir araştırma projesinin sonucudur.

Waltz Touch Pad, adını pürüzsüz ve harika bir vals dansından alır. Bu isim, ürünün zarif görünümü, pürüzsüz hatları, gerçek zamanlı geri bildirimleri, zengin renk seçenekleri ve bol işlevleri için oldukça uygun bir benzetmedir. Bu tasarım, kullanıcılara düğme fonksiyonlarını ve renklerini kendilerinin belirleme özgürlüğü sunar. Ayrıca, düğmeler farklı mimari stillere uyum sağlamak için serbestçe değiştirilebilir.

Panelin altındaki bağımsız metal çubuk tasarımı, içerisine elektronik bileşenlerin yerleştirilmesi sayesinde panelin daha ince olmasını sağlar. Bu özellik aynı zamanda marka tanınırlığını da artırır. Tasarımın gerçekleştirilmesinde 6063 havacılık alüminyumundan yararlanılmış, anti-parmak izi kaplama uygulanmış ve 180# kum püskürtme ve anodizasyon işlemleri gerçekleştirilmiştir. Renk, lazer ikonları vb. özellikler müşteriye özel olarak uyarlanabilir.

KNX Waltz Touch Pad, KNX alanındaki ilk G-link yapılandırma modunu kullanır. Bu sayede kullanıcılar, UI arayüzünün işlevlerini ve stillerini hızlı bir şekilde özelleştirebilir. Düğme işlemleri ekranla bağlantılıdır ve işlemler sırasında ekran, ilgili dinamik geri bildirimleri gösterir. Düğmeler hızlı bir şekilde çıkarılıp değiştirilebilir.

Tasarımın gerçekleştirildiği proje, 2021 yılının Eylül ayında Guangzhou'da tamamlanmıştır. Projenin araştırma hedefi, geleneksel kontrol paneli düzenini değiştirmektir. Bu hedef doğrultusunda, hızlı özelleştirilebilir UI ve DIY düğme işlevi ve renk üzerine yoğunlaşılmıştır. Çevrimiçi araştırmalar ve profesyonel araştırma şirketi verileri kullanılarak pazar araştırması yapılmıştır.

KNX Waltz Touch Pad, 2022 yılında A' Building Materials and Construction Components Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede mükemmellik ve yenilik gösteren tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guangzhou Video-Star Intelligent Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Cen Jiayun; Liu Dan; Luo Yi; Peng Yongjian
Proje Ekibi Üyeleri: Cen Jiayun; Liu Dan; Luo Yi; Peng Yongjian
Proje Adı: KNX Waltz Touch Pad
Proje Müşterisi: Guangzhou Video-Star Intelligent Co.,Ltd


KNX Waltz Touch Pad IMG #2
KNX Waltz Touch Pad IMG #3
KNX Waltz Touch Pad IMG #4
KNX Waltz Touch Pad IMG #5
KNX Waltz Touch Pad IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun