HBI Ceramiche: Boşlukta Asılı Kalan İletişim Alanı

Po Yang Chu'nun İnovatif Tasarımı: Çok Fonksiyonlu İletişim Alanı

Çok katmanlı bir yapıda yaratıcı görsel alanı inşa etmek için "boş" merdiven ve platformları şekillendiren bir tasarım konsepti: HBI Ceramiche. Bu tasarım, iç ve dış mekanları birleştirir ve dinamik bir ritim güzelliği oluşturarak alanın genel düzenine bir hiyerarşi katar.

Po Yang Chu'nun tasarımı, HBI Ceramiche'nin Operasyonel Genel Merkezi, dünya çapında müşterileri ağırlayan bir hizmet merkezi ve sergi merkezi olarak hizmet veriyor. Bu tasarımın ana konsepti, "boş" merdiven ve platformları şekillendirerek içeride çok fonksiyonlu bir iletişim alanı oluşturmak ve dışarıda cephenin şeklini oluşturmaktır. Bu sayede iç ve dış mekanlar birleşir ve çok katmanlı bir yapıda yaratıcı bir görsel alan oluşturulur.

Alanın genel düzeni, dinamik bir ritim güzelliği oluşturacak şekilde hiyerarşik bir anlam taşır. Açılıp kapanan alanlara odaklanarak, uyumlu ve düzenli bir mekan deneyimi yaratılır. Yeni bir yaratıcı konseptle, yüksek tarzın zarif sergi salonu gösterilir.

Alanın entegre ifadesini gerçekleştirmek için çok sayıda kaya levha döşeme uygulaması kullanılır. Bahçe, "merdiven" tarafından oluşturulan sergi platformu, sahne, koltuk ve diğer unsurlardan oluşur. Bu, çok fonksiyonlu bir iletişim alanının "boş" alanı haline gelir ve "merdiven" kompozisyonuna göre cephe oluşturur. Dış cephe, iç mekandan dışarıya doğru yansıyan dinamik bir korteks haline gelir, böylece iç ve dış mekanlar birleşir.

Proje, 17 Ekim 2018'de Foshan, Çin'de tamamlandı ve süresi 180 gün oldu. Bu projenin tasarım anahtarı, 17 metre yüksekliğinde, 32 metre genişliğindeki cephe performansıdır. Ana tasarım konsepti, "boş" (Patio olarak boşluk) merdiven ve platform şeklini oluşturmaktır. "Duvar, Hacim olarak" kullanılır ve markaların düzenini oluşturur. Patio, "merdiven" tarafından oluşturulan sergi platformu, sahne, koltuk ve diğer unsurlarla oluşur. Bu, çok fonksiyonlu bir iletişim alanının "Patio olarak boşluk" alanı haline gelir ve "merdiven" kompozisyonuna göre cephe oluşturur.

Çalışanların ve gelecek müşterilerin öğle yemeği sorununu çözmek için hizmet merkezi, küçük bir kantin inşa etmek üzere genişletildi. Genel tasarım konseptiyle uyumlu olmak için kantin, modern ve pratik işlevlere sahip oldu. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.

Özgün ve yenilikçi tasarımların ödüllendirildiği bu ödül, mükemmel teknik özellikler ve harika sanatsal beceriler sergileyen tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zao Li
Görsel Kredileri: CREDITS belong to HBI ARCHITECTS MILANO, 2018.
Proje Ekibi Üyeleri: Architect/Design Director: PO YANG CHU
Proje Adı: HBI Ceramiche
Proje Müşterisi: Zao Li


HBI Ceramiche IMG #2
HBI Ceramiche IMG #3
HBI Ceramiche IMG #4
HBI Ceramiche IMG #5
HBI Ceramiche IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun