Vello Sub: Şehir İçin Sürdürülebilir Mobiliteyi Yeniden Tanımlayan Akıllı Kargo Bisikleti

Valentin Vodev tarafından tasarlanan Vello Sub, hafifliği ve çok yönlülüğü ile kargo bisikletlerinde yeni bir dönem başlatıyor.

Valentin Vodev, endüstriyel tasarımcı ve VELLO'nun kurucusu, şehir için yenilikçi, şık ve aynı zamanda sürdürülebilir mobilite formları yaratma amacıyla VELLO SUB'ı geliştirdi. VELLO, bağlantı ve mikromobilite arasındaki megatrendin arkasındaki itici güç olarak konumlanıyor, bisiklet endüstrisini devrimleştirmeyi ve insanlara fosil tabanlı araçlara çevre dostu bir alternatif sunmayı hedefliyor.

Vello Sub (Akıllı Kargo Bisikleti), piyasadaki en hafif uzun kuyruklu e-kargo bisikletlerinden biridir. Güçlü elektrik motoru ve büyük pil kapasitesi, günlük görevleri kolaylıkla gerçekleştirmeyi sağlar: SUB hafiftir ve çabasızca kaldırılabilir, ekipmanlar alet kullanmadan ayarlanabilir, bu da çocukları taşıma veya alışveriş yapma gibi günlük görevleri gerçekleştirmek için çok yönlü hale getirir.

VELLO'da, VELLO Bisikletlerimizin üretimi için geri dönüştürülebilir ve çevre dostu malzemeler kullanıyoruz. Ayrıca, bileşenlerimizin tamir edilebilirliği ve yeniden kullanılabilirliği üzerinde büyük bir önem veriyoruz. VELLO aksesuarlarının birçoğunu da yeniden kullanıyoruz. Yerel üretim, kentsel alanları canlandırır, mesafeleri kısaltır, kaynakları tasarruf eder ve müşterilerimize benzersiz bir alışveriş deneyimi sunar. Uzun tedarik zincirleriyle karakterize edilen bir sektörde, yeşil alternatiflerin de başarıyla uygulanabileceğini gösteriyoruz.

Valentin Vodev, Londra'daki diploma tezi kapsamında kentsel alanlar için mükemmel mobilite çözümünün konsepti üzerinde çalışıyordu. Ana sonuçlardan biri, bisikletin hafif, manevra kabiliyeti yüksek ve iklim dostu bir taşıma aracı olarak kentsel alanlar için en uygun olduğuydu. Bu fikirden yola çıkarak VELLO Bisiklet kuruldu ve başlangıçta en hafif kentsel bisikletleri inşa etmeye odaklandı, ancak aynı zamanda kargo bisiklet çözümleri üzerinde de paralel olarak çalışıldı.

Vello Sub, piyasadaki en hafif uzun kuyruklu e-kargo bisikletlerden biridir. Güçlü elektrik motoru ve büyük pil kapasitesi, günlük görevleri kolaylıkla gerçekleştirmeyi sağlar: SUB hafiftir ve çabasızca kaldırılabilir, ekipmanlar alet kullanmadan ayarlanabilir, bu da çocukları taşıma veya alışveriş yapma gibi günlük görevleri gerçekleştirmek için çok yönlü hale getirir. Sub, çok daha büyük ve ağırlıklı kargo bisikletleri kadar güçlüdür ve iki kişiye kadar yer sunar ve bir ön taşıyıcıya sahiptir. Hatta ağır yükler (toplam 210 kg yük) bile kargo bisikleti ile kolayca taşınabilir.

Bu Tasarım, 2023'te A' Bisiklet Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal yetenekleri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve hayret uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Valentin Vodev
Görsel Kredileri: Studio Photos: Stephan Doleschal Outdoor Photos: Leonardo Ramirez Video: Roland Schafek
Proje Ekibi Üyeleri: Valentin Vodev, CEO and Industrial Designer VELLO Bike
Proje Adı: Vello SUB
Proje Müşterisi: Valentin Vodev


Vello SUB IMG #2
Vello SUB IMG #3
Vello SUB IMG #4
Vello SUB IMG #5
Vello SUB IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun