Kantors Creative Club'ın Lalique İçin Tasarladığı Kağıt Sanatıyla Buluşan Duvar Takvimi

Fransız Premium Cam Üreticisi Lalique İçin Konsept Takvim Tasarımı

Kantors Creative Club, Lalique'in sınırsız yaratıcılığından ilham alarak, tamamen el yapımı bir duvar takvimi tasarladı. Bu takvim, kağıt sanatı ve camın lüks dünyasını bir araya getirerek hayranlık uyandıran bir hikaye anlatıyor.

Fransız premium cam üreticisi Lalique için tasarlanan konsept takvim, el yapımı cam üretiminin benzersiz dünyasını ve tamamen kağıttan yapılan bir dünyayı birleştiriyor. Bu, lüks cam ve görsel sanatın birleştiği hayal gücü dolu bir alan yaratıyor. Mükemmel baskı teknolojisi, büyük format, özel efektler ve yüzey işlemleri ile birlikte nefes kesici bir hikaye oluşturuyor ve sizi tüm yıl boyunca eğlendiriyor.

Tasarımın en dikkat çekici özelliklerinden biri, geniş 3D kabartma veya UV vernik gibi ek yüzey teknolojileri sayesinde takvimin dokunsal işlevi. Yaprakların üzerinden elinizi geçirebilir ve her parçasını hissedebilirsiniz. Takvimin ayrı bir parçası olarak eklenen Inside Stories adlı bir resim kataloğu, takvimin her sayfasını ve kullanılan teknolojileri açıklıyor. Bu, projenin kökenlerini ve takvimin üretimini anlamak için önemli bir parçadır.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için her şeyin kağıttan yapılması gerekiyordu, bu yüzden doğru kağıt türünü bulmak gerekiyordu. Kağıdı sık sık bükme, kırma ve burma ihtiyacı vardı ve ayrıca çeşitli kağıt renklerine de ihtiyaç duyuldu. Ayrıca hacim oluşturmak için birkaçını birbirinin üzerine yapıştırmak gerekiyordu. Doğru kağıt türünü bulmak için çok sayıda deneme ve test yapılması gerekti. Doğru yapıştırıcıyı seçmek de aynı derecede önemliydi. Her konu için ilk olarak kağıt üzerinde bir eskiz şeklinde bir mavi baskı oluşturulmalı ve daha sonra düz bir formda bir bilgisayara dönüştürülerek bireysel parçalara ayrılmalıydı. Daha sonra bireysel parçaların bir araya getirilerek tüm objeyi oluşturması gerekiyordu. Bu, uzun ve zahmetli bir manuel süreçti.

Her bir benzersiz cam parçasının farklı bir formatı ve formu vardı. Cam parçalarını orijinal bir sanatsal şekilde içerebilecek on iki kağıt dünya tasarlamak gerekiyordu. Tüm on iki görsel için yüzlerce kağıt parçasını tasarlamak, projelendirmek, kesmek ve bir araya getirmek gerekiyordu.

2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Platinum ödülüne layık görülen bu tasarım, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu ödül, bir çağın belirleyici estetiğini, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerleten ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren mükemmellik sergileyen tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: David Kantor
Görsel Kredileri: All images: Kantors Creative Club, Photography: David Kantor, Petr Vaněk
Proje Ekibi Üyeleri: Concept & design: Kantors Creative Club Printer: Grafico Art Director: David Kantor Paper art: Radomír Vysocký Photo: David Kantor, Petr Vaněk Executive producent: František Zvardoň Assistant of director: Pavla Hrůzová Silvie Hrůzová, Jiří Lančarič 3D models & video: David Najbrt
Proje Adı: Lalique
Proje Müşterisi: David Kantor


Lalique IMG #2
Lalique IMG #3
Lalique IMG #4
Lalique IMG #5
Lalique IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun