Jin Zhang'ın Yenilikçi Tasarımı: Jinlongquan Yanzhi

Hubei Kültürünü Yansıtan Özgün Bira Ambalajı

Çinli tasarımcı Jin Zhang, Hubei'nin yerel kültürünü yansıtan ve tüketicilerle etkileşim kurmayı hedefleyen bir bira ambalajı tasarladı: Jinlongquan Yanzhi. Bu tasarım, bira ambalajlarının Avrupa tarzı tasarım rutinini kırarak, el yazısı kaligrafi ile en otantik lehçe kültürünü ifade ediyor.

Jin Zhang'ın tasarımı, 40 yıldan fazla süredir Hubei'de bulunan Jinlongquan markasının bir ürünü. Ancak bu markanın hiçbir birası, Hubei kültürünü yansıtmamıştı. Zhang, bu durumu avantaja dönüştürerek, Hubei kültürü ile bir dizi ürün tasarladı. Bu tasarımların en dikkat çekeni ise lehçeyi kullanması oldu.

Tasarımın özgün özelliklerinden biri, bira ambalajlarının Avrupa tarzı tasarım rutinini kırması ve el yazısı kaligrafi ile en otantik lehçe kültürünü ifade etmesi. Aynı zamanda, Hubei'nin en temsil edici binalarını ve su sistemlerini (Hubei, binlerce gölü olan bir eyalet olarak bilinir) ve karakterlerin ve tüketim sahnelerinin tasvirini içeriyor. Bu tasarımlar, daha fazla halka açık ve moda bir hava katıyor ve "nehir göl Hubei" adlı bir resim oluşturuyor.

Bu tasarım, cam şişe ve alüminize kağıt kullanılarak gerçekleştirildi. Teknik özelliklerine bakıldığında, 253mm*65mm*65mm boyutlarında bir dizi cam bira şişesi olduğunu görüyoruz. Cam şişeler, biranın orijinal lezzetini daha iyi koruyabilir. Ayrıca, bu biranın rengi açık olduğu için, açık renkli etiketlerle şeffaf cam şişeler kullanılmış ve bu da biranın daha net ve serin görünmesini sağlamış.

Jin Zhang'ın bu tasarımı, bira içerken arkadaşlarınıza şişedeki lehçeyi anlatmanızı ve illüstrasyonda memleketinizi bulmanızı sağlar. Bu, insanların daha samimi hissetmesini sağlar ve tüketicilerle aranızdaki mesafeyi hızla kısaltır.

Proje, 2021 Nisan'ında oluşturulmaya başlandı ve Mayıs'ta üretildi. Haziran ayında Hubei'de satışa çıkarılması bekleniyor. Tasarım sürecinde, Hubei kültürünün nasıl ifade edileceği ve bir kültürüne nasıl entegre edileceği üzerine tartışmalar yapıldı. Bu tartışmalar sonucunda, lehçe versiyonu şarap kelimeleri önerildi. Bu, sadece otantik Hubei kültürünü ifade etmekle kalmaz, aynı zamanda tüketicilerle aradaki mesafeyi kısaltır ve etkileşimi artırır.

Jin Zhang'ın bu tasarımı, 2022'de A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Demir ödülünü kazandı. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin edici ve pozitif duygular yaratır ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.

Tasarımın telif hakkı, 2021'de InBEv Jinlongquan Bira (Hubei) Co., LTD. tarafından alınmıştır. Bu tasarım, Hubei kültürünü yansıtan bir bira serisi oluşturmayı hedefleyen Jinlongquan markasının 40 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jin Zhang
Görsel Kredileri: Jin Zhang
Proje Ekibi Üyeleri: Creative director: Jin Zhang
Proje Adı: Jinlongquan Yanzhi
Proje Müşterisi: Jin Zhang


Jinlongquan Yanzhi IMG #2
Jinlongquan Yanzhi IMG #3
Jinlongquan Yanzhi IMG #4
Jinlongquan Yanzhi IMG #5
Jinlongquan Yanzhi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun