Çocuk Diş Macunu Tasarımında Yenilik: Yunnan Baiyao

Tiger Pan'ın Çocuklara Özel Tasarladığı Bulut Temalı Diş Macunu

Çocukların el çizimlerinden ve markanın adından ilham alınarak tasarlanan Yunnan Baiyao diş macunu, çocukların ve annelerin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Çocuk diş macunu tasarımında yeni bir soluk getiren Tiger Pan, Yunnan Baiyao markası için bulut temalı bir tasarım oluşturdu. Markanın adından ve çocukların el çizimlerinden ilham alınan tasarım, çocukların ve annelerin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Tasarımın özgün özellikleri arasında, markanın adından (yun, bulut anlamına gelir) esinlenerek oluşturulan IP karakteri Bebek Bulut yer alıyor. Bu karakter, farklı yaşları temsil eden çeşitli yüz ifadeleriyle kişiselleştirilmiştir.

Tasarımın diğer bir özelliği ise, çocukların resim tarzında yapılan illüstrasyonlar. Bu illüstrasyonlar, annelerin raflarda dikkatini çekmeyi hedefliyor. Ambalaj, hem yatay hem de dikey raf yerleşimine uygun olarak tasarlandı. Çilekli diş macunu kutusu tasarımı, daha büyük bir çilek grafik sembolüne dönüştürülebilir ve daha sezgisel bir iletişim oluşturabilir.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi ise, PLA polilaktik asit malzeme kullanılarak seri üretim. Bu malzemenin ayrışma süresi sadece 2-10 ay arasında. Bu da, aynı tür ürünler için ambalaj yeniliklerine umut verici deneysel sonuçlar sağlıyor.

Yunnan Baiyao çocuk diş macunu tasarımı, genç annelere hala çekici gelebilecek bir marka imajı sunmayı hedefliyor. Bebek Bulut IP figürü, markanın adından (Yun, bulut anlamına gelir) esinlenerek oluşturuldu. Farklı yaşları temsil eden çeşitli yüz ifadeleriyle kişiselleştirilmiş olan bu karakter, annelerin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Tasarımın bir diğer özelliği ise, çocukların resim tarzında yapılan illüstrasyonlar. Bu illüstrasyonlar, annelerin raflarda dikkatini çekmeyi hedefliyor. Ambalaj, hem yatay hem de dikey raf yerleşimine uygun olarak tasarlandı. Çilekli diş macunu kutusu tasarımı, daha büyük bir çilek grafik sembolüne dönüştürülebilir ve daha sezgisel bir iletişim oluşturabilir.

Yunnan Baiyao'nun çocuk diş macunu tasarımı, 2023'te A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TIGER PAN
Görsel Kredileri: Tiger Pan
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Tiger Pan Graphic Design: Jingwen Xiang Image Editing: Yuling Zhu Technical Direction: Zhangkun Xie Project Manager: Hua You
Proje Adı: Yunnan Baiyao
Proje Müşterisi: TIGER PAN


Yunnan Baiyao IMG #2
Yunnan Baiyao IMG #3
Yunnan Baiyao IMG #4
Yunnan Baiyao IMG #5
Yunnan Baiyao IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun