Doğanın İzlerini Taşıyan Ambalaj Tasarımı: Honey

Wallrus Design Studio'nun Doğadan İlham Alan Yenilikçi Tasarımı

Wallrus Design Studio, doğanın en saf haliyle buluştuğu bir ambalaj tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Honey isimli bu tasarım, arı kovanının altıgen formundan esinlenerek tüketicinin doğallığı ve saflığı hissetmesini sağlıyor.

Arıların evinde en kaliteli ve saf balı bulabiliriz. Bu fikirden yola çıkan Wallrus Design Studio, Honey adını verdikleri bu tasarımla, balın doğallığını ve saflığını tüketicilere hissettirmeyi amaçlıyor. Tasarımın en dikkat çekici özelliği, arı kovanının altıgen formundan türetilmiş olması. Bu genel form, tüketicinin aklında balın doğallığı ve saflığına dair bir imaj oluşturuyor.

Tasarımın bir diğer özelliği ise, tüketim sonrası çeşitli şeylerin (ev yapımı reçel, kuruyemiş, baharatlar vb.) saklanması için bir kap olarak kullanılabilmesi. Ayrıca tasarlanan etiketler, arıların doğal yaşam alanlarını (orman, dağ, ova vb.) anımsatıyor ve yanlarına yerleştirilen ahşap kapı, ürünün doğallığına dair hissi tüketicinin zihninde güçlendiriyor.

Honey, cam ve ahşabın birleşiminden oluşan bir ambalajla sunuluyor ve son olarak sert bir kutuya yerleştiriliyor. Bu özgün ambalaj, seyircinin görmekten doyamayacağı bir tasarıma sahip. Ayrıca hediye vermek için de oldukça lüks ve değerli bir seçenek oluşturuyor.

Proje, 2002 yılında İran'da başladı ve 2003 yılında tamamlandı. En büyük zorluk, bu ambalajın üretimiydi. Uygun malzeme bulunmalı ve bu ambalaj için özel aletler ve teknolojiler tasarlanmalıydı. Bu fikrin uygulanmasını sağlayabilecek uzmanları bulmak da bir diğer zorluktu.

Honey, bal için tasarlanmış en özgün fikirlerden birini sunuyor. Üst üste yerleştirilmiş altıgenlerden oluşan ve bir arı kovanını anımsatan bir kombinasyon. Bu paketteki bal, tüketiciye en doğal ve saf hissi veriyor, sanki doğrudan arı kovanından alıyormuş gibi. Cam ve ahşap malzemelerin birlikte çok uygun bir şekilde kullanılması, bu hissin güçlenmesine yardımcı olmuştur ve tabii ki, son ambalaj da ürünün kalitesini tüketiciye hissettiriyor.

Bu tasarım, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve dünya üzerindeki istenen özellikleriyle önemli bir etki yaratan harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wallrus Design Studio
Görsel Kredileri: Mockup: Wallrus Design Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Main Idea: Iman Alemozaffar Creative Director:Matin Mirzaei Strategy Manager: Kianoosh Atashi Presentation: Wallrus Design Studio
Proje Adı: Honey
Proje Müşterisi: Wallrus Design Studio


Honey IMG #2
Honey IMG #3
Honey IMG #4
Honey IMG #5
Honey IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun