Day One: Ximena Ureta'nın Şarap Ambalaj Tasarımında Hasat Anısına Övgü

Özgün ve Sürdürülebilir Şarap Ambalaj Tasarımı, Hasatın Başlangıcını Kutluyor

Ximena Ureta'nın Day One adlı şarap ambalaj tasarımı, hasatın başlangıcını kutlayan özgün ve sürdürülebilir bir yaklaşımdır. Bu tasarım, şarap yapımının kalitesi, bitiş ve karakteri üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olan hasatın başlangıç anına övgüde bulunur.

Day One, bir şarap üreticisinin hasata başlama kararını verdiği anı anımsatan bir tasarımdır. Bu karar, bir şarabın kalitesi, bitişi ve karakteri için temel öneme sahiptir. Bu süreçte, şeker alkol haline dönüştürülür ve bu nedenle meyvedeki şeker konsantrasyonu hasata başlamak için anahtardır. Hasat makasları, üzümleri ve asma yapraklarını koruyan çiçekler arasında filizlenmiştir.

Day One, Şili'nin en iyi ve en ünlü vadilerinden yaz şarapları olan sürdürülebilir bir şarap serisidir. Day One, el ile hasat edilen bir bağ olan Montgras'ın bir ürünüdür. Montgras, BRC'ye uygundur ve FOR LIFE sertifikası alacaktır.

Day One'ın tüketicileri hem yerel hem de uluslararası alanda, Kore, Çin, ABD, Şili, Kanada, Danimarka, Brezilya, Japonya ve İngiltere gibi anahtar pazarlarda çok geniş bir dağılıma sahiptir. Bu tasarım, Fasson Cuvee Sable kağıdına (85 grs / m2) 3 özel renkte basılmış, mat altın folyo, damgalama ve koruyucu vernik ile tamamlanmıştır.

Day One, hasat araçlarına, özellikle de Day One hasadının yapıldığı MontGras bağlarında kullanılan hasat makaslarına yönelik araştırmalar yapılmıştır. Gerçekten bir görüntü çıkarıp bu el yapımı işi temsil eden bir tasarım üretmek. Hasat hakkında konuşabilecek farklı ambalajlar ve dünya çapında Seçilmiş Hasat ve vegan şaraplar üzerine araştırmalar yapıldı ve böylece benzersiz ve özgün bir tasarım üretildi.

Day One, 2021'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ximena Ureta
Görsel Kredileri: Image #1: Estudio Navarro, Image #2: Estudio Navarro, Image #3: Estudio Navarro, Image #4: Jorge Brantmayer, Image #5: Estudio Navarro
Proje Ekibi Üyeleri: Art Direction and Design: Ximena Ureta. Graphic Design: Dante Curin. Production: Juan Rojas. MontGras Corporate Image: Ximena Ureta. Label Printing: Artica impresores. Screw cap: Amcor. Capsule: Torrens.
Proje Adı: Day One
Proje Müşterisi: Ximena Ureta


Day One IMG #2
Day One IMG #3
Day One IMG #4
Day One IMG #5
Day One IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun