Yoonje Yang'ın "Clatoz" İsimli İllüstrasyon Projesi

Modern Kore Atmosferini Yansıtan Özgün Bir Sanat Eseri

Yoonje Yang'ın "Clatoz" isimli illüstrasyon projesi, insanların çeşitli duygularını yansıtan bir sanat eseri olarak dikkat çekiyor. Bu özgün eser, 2015-2020 yılları arasında tamamlanmış ve Seul'deki galerilerde sergilenmiştir.

Yoonje Yang, eserinin ilhamını, insanların çeşitli duygularını ve pozlarını çizerek bulmuştur. Kore'nin modern atmosferini ve modern insanları resmetmeye başlayan Yang, toplumun kasvetli imajı nedeniyle bu çalışmayı sürdürmüştür.

"Clatoz" projesi, çeşitli insanların duygularını desenlerle ifade eden bir çalışmadır. Bu duygular, dış ve iç etkenlerle sürekli olarak etkilenir. İnsan ilişkileri, müzik ve filmler gibi unsurlar, duygusal tepkileri etkileyen materyaller arasında yer alır. Yang, bu materyalleri kendi tarzında çizer.

Proje, karışık medya kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Teknik özelliklerine bakıldığında, eserlerin boyutları 24x17cm ve 29.7x21 cm olarak belirtilmiştir. Eserler, bir galeride sergilenecek ve bu resimler, bir sohbet aracı olabilecektir.

Yang, eserlerinde renk psikolojisini kullanarak çeşitli psikolojileri eritmiştir. Kırmızıdaki tutku ve maviye olan sakinlik gibi renk psikolojilerini hissederiz. Aynı şeyi deneyimleseler bile insanlar farklı hissederler. Bu, renk aracılığıyla çeşitli duyguların karışımıdır. Sadece koyu tonların renklendirilmesi, konuşmadıkça bilinmeyen kişinin içini temsil eder. Desenlerin giydirilme süreci aracılığıyla, iç dünya daha karmaşık hale gelir.

Yoonje Yang'ın "Clatoz" projesi, 2021 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YoonJe Yang
Görsel Kredileri: Main Image . Illustrator Yoonje Yang , Jeniffer Hudson, 2015. Optional Image #1. Illustrator Yoonje Yang , emptiness , 2016. Optional Image #2. Illustrator Yoonje Yang , lost , 2017. Optional Image #3. Illustrator Yoonje Yang , hide and seek , 2020. Optional Image #4. Illustrator Yoonje Yang , Kiss series No.2 , 2016
Proje Ekibi Üyeleri: YoonJe Yang
Proje Adı: The Study of Emotion
Proje Müşterisi: YoonJe Yang


The Study of Emotion IMG #2
The Study of Emotion IMG #3
The Study of Emotion IMG #4
The Study of Emotion IMG #5
The Study of Emotion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun