Modern ve Zen Tarzıyla Öne Çıkan Erian Yen Tasarımı: Zen ve İnsanlar

Minimalist Çizgiler ve Endüstriyel Tarzın Buluştuğu Sessiz Bir Güzellik

Erian Yen tasarım ekibi, renkler ve malzemeler aracılığıyla Zen'in sessiz güzelliğini mekana taşıdı. Koyu ton, ahşap dokusuyla tamamlanırken, açık ton, terrazzo'nun parlaklığıyla eşleştirildi. Hem koyu ahşap kaplama hem de terrazzo, belirgin bir doğal dokuya sahip. Tasarım ekibi, karmaşık tasarımı ortadan kaldırdı ve dokuyu mekanın odak noktası yaptı. Minimalist çizgilerin ve endüstriyel tarzın son dokunuşları, modern bir insancıl çekicilik ve Japon Zen tarzıyla zarif bir konut sunar.

Projede 'Zen' temeline dayanılarak modern ve endüstriyel bir tarzla, insancıl bir çekiciliğe sahip sakin bir mekan yaratıldı. Tasarım ekibi, mekanın aşırı hacmini azaltmak ve yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için açık bar rafları ve gizli dolapları benimsedi. Yapı malzemeleri açısından bakıldığında, hepsi aynı renk tonuna sahip. Boya, sıva, cam, terrazzo, titanyum kaplama vb. her biri farklı yansımalar sunar ve çeşitli görsel efektler yaratır. Tavan, kavisli bir şekilde tasarlandı. Bir yandan tavanın baskısını azaltabilirken, diğer yandan aydınlatmanın eşit şekilde yayılmasını sağlar.

Yapı malzemeleri arasında sıva, sprey boya, su dalgalı cam, açık renkli terrazzo yemek masası, titanyum kaplamalı metal, koyu ahşap tahıl kaplama, ızgara, demir parçaları, gri terrazzo cephe, laminat parke, sistem dolapları, taş plastik kompozit vb. bulunmaktadır. Tavanlar ve zeminler aynı tonda ancak farklı dokulardadır. Yapı malzemeleri farklı yansımalar sunarak çeşitli görsel efektler yaratır. Genel olarak, proje, ince bir doku atmosferi yaratmak için yaygın yapı malzemelerini kullanır.

Proje, 3 artı 1 yatak odası ve bir oturma odası olan 68 metrekarelik yeni tamamlanmış bir evdir. Tasarım ekibi, açık planlı salon alanındaki tavan kirişini kullanarak oturma ve yemek odasından farklı bir atmosfer yarattı. Kiriş, bir projeksiyon ekranı için tam yerinde olduğundan, tasarım ekibi kirişi çerçeve etrafında sarmak için koyu ahşap kaplama kullandı, böylece mekana ek bir 'gizli TV duvarı' kazandırdı.

Zen'in sınırları yoktur. Açık planlı kamusal alan tamamen işlevseldir. Oturma odası da standarttan farklıdır, sadece bir kanepe ile temayı ifade eder. Mekanda sadece rahatlama ve öz farkındalık vardır, bu da her mekanın temasıyla örtüşür. Tasarım ekibi, bir kirişi kullanarak projeksiyon ekranı kurdu ve evin gerekli işlevsel gereksinimlerini ve tasarım temasını karşıladı.

Tasarım ekibi, Zen mekanına modern unsurlar enjekte ederken stillerin karışımında sakinliği korur. Izgaralar, Amerikan tarzında hafifçe dekoratifken, sıva deseni endüstriyel bir tarzı ortaya çıkarır. Yapı malzemelerinin renk tonu aynıdır. Tasarım ekibi, farklı malzemelerin kırılmasını kullanarak benzersiz bir görsel efekt yarattı. Farklı mekanlardaki farklı renk tonları, bir yandan sınırların değişimini simgelerken, diğer yandan kamusal ve özel alanların ruh hali dönüşümüne daha uygun hale gelir.

Proje alanında büyük kirişler ve düzensiz yangın kanalları vardı, bu da çoğunlukla tavan alanını işgal eder ve orijinal yüksekliği azaltırdı. Ancak, tüm tavan kanalları sarılırsa, tasarım tutarlı olacak ancak baskılayıcı olacaktır. Bu nedenle, tasarım ekibi, tavanın yüzeyinde kavisli bir dönüş planladı, cephe tasarımını yankıladı, boruları gizledi ve orijinal tabanın yüksekliğini ifade etti.

Alanın farklı renk ölçeklerine sahip renk blokları çakışır ve minimalist tasarım konsepti Zen'i vurgular. Tasarım ekibi, malzemenin dokusunu sunmak için sadece renk eşleştirmeyi kullandı, mekanı orijinal formuna geri getirdi. Minimalist renk tonuna ek olarak, konut işlevi de minimalist eğilim gösterir. Örneğin, TV duvarı, kirişlerin alanını kullanarak yapıldı. Bu arada, tasarım ekibi kirişleri kaplamak için koyu ahşap kaplama kullandı, böylece projeksiyon ekranının varlığı çok belirgin olmayacak ve alanın temasını tamamlayacaktı.

Triple men design stüdyosu tarafından sağlanan görsel içeriklerle ilgili fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri bulunmaktadır. Bu Tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Erian Yen, Jimmy Chen
Görsel Kredileri: Triple men design studio
Proje Ekibi Üyeleri: Erian Yen, Jimmy Chen
Proje Adı: Zen and People
Proje Müşterisi: Erian Yen, Jimmy Chen


Zen and People IMG #2
Zen and People IMG #3
Zen and People IMG #4
Zen and People IMG #5
Zen and People IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun