Rivalta: Ximena Ureta'nın Tasarladığı Ödüllü Şarap Ambalajı

İtalya'nın Piedmont Bölgesinden Şili'ye Uzanan Bir Hikayenin İzlerini Taşıyan Rivalta

İtalya'nın Piedmont bölgesinden Şili'ye uzanan bir hikaye, Ximena Ureta'nın tasarladığı Rivalta şarap ambalajında hayat buluyor. Bu tasarım, 2023 A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödülün sahibi oldu.

1917 yılında Pedro Pavone-Voglino, İtalya'nın Rivalta bölgesinden yola çıkarak Şili'ye göç etti. Burada Isla de Maipo bölgesine yerleşen Pavone-Voglino, bölgenin şarapçılık için olağanüstü özelliklerini keşfetti. Bu hikaye, Pedro Pavone-Voglino'nun oğlu Félix Pavone tarafından kurulan Vina Santa Ema'nın Rivalta markası için ilham kaynağı oldu.

Rivalta, Maipo Vadisi'ndeki en yüksek bağlardan biri olan Cerro Blanco'dan geliyor. Bu bağın 1.000 metre yükseklikte olması, derin renkli, büyük gövdeli, asidik ve aromatik şaraplar üretmeyi mümkün kılıyor. Rivalta, her yıl şaraphanenin en iyi 20 kırmızı şarap fıçısından üretilen sınırlı bir üretim karışımıdır.

Ön etiket, Fasson Estate 8,89gr üzerine basıldı ve arka etiket beyaz Martele, 90gr üzerine basıldı. Etiketler, 5 özel renk ve Alufin Matt Gio-NB mat gümüş üzeri baskı, serigraf vernik ve mekanik kabartma ile Gallus makinesinde basıldı. Arka etiket, 3 özel renkte Xeikon CX3 serisi bir makinede dijital teknoloji kullanılarak üretildi.

Rivalta'nın ön ve arka etiketleri, kendinden yapışkanlı, kaplamasız ve suya dayanıklı Wet Strength kağıda basıldı. Bu kağıt, FSC sertifikalı olup, sorumlu yönetim altında yetiştirilen ormanlardan elde edilen ham maddelerin kullanımına olan bağlılığı onaylar. Etiketler, yaşlanmaya ve ultraviyole ışığa karşı dayanıklıdır. Bordeaux etiket boyutu: 4.7cm x 16.7 cm. Arka etiket boyutu: 11.7cm x 8.4cm. İki renkte basılmış kalay kapsül.

Rivalta, sınırlı bir üretim olan 1.000 kutu ile yılda bir kez üretiliyor. Şu anda Şili'de ve Santa Ema'nın ana pazarları olan Çin, Brezilya, Hong Kong ve Çek Cumhuriyeti'nde satılıyor. Rivalta, Haziran 2022'de Şili'de ilk pazar olarak piyasaya sürüldü.

Rivalta'nın hediye kutusunun tasarımı, deneme süresi boyunca bir dizi teknik testin sonucunda ortaya çıktı. Bu testler, tasarımı geliştirmek ve illüstrasyonun folia, kırmızı ve gümüş mürekkep yüzdesini belirlemek için yapıldı. İstenen sonuca ulaşmak için beş farklı baskı orijinali hazırlandı.

Rivalta'nın yeni kişiliğinde kırmızının önemli bir rol oynadığı ve markayı daha zarif ve sofistike hale getirdiği bu ambalajın tasarımı, Pavone ailesinin köken yeri olan Rivalta'nın tutkulu ve maceracı ruhunu canlandırma hedefiyle gerçekleştirildi.

Görüntü hakları: Jorge Brantmayer (Görüntü #1, #2, #3, #4), Ronald Caro (Görüntü #5).


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ximena Ureta
Görsel Kredileri: Image #1, #2, #3, #4: Jorge Brantmayer. Image #5: Ronald Caro.
Proje Ekibi Üyeleri: Art direction and design: Ximena Ureta.
Proje Adı: Rivalta
Proje Müşterisi: Ximena Ureta


Rivalta IMG #2
Rivalta IMG #3
Rivalta IMG #4
Rivalta IMG #5
Rivalta IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun