Esther Mu'nun Özgün Tasarımı: An Villa Estetik Pavilyonu

Doğa ve Sanatın Buluştuğu Yer: Özel Kulüp Tasarımı

Esther Mu'nun tasarladığı An Villa Estetik Pavilyonu, Shaoxing'in tarihi ve kültürel birikimlerini ve doğal bağlamını genişleten mekansal sahnelerle, tasarım ve sanatsal ifadeler aracılığıyla doğalıstik doğu duygularını çağdaş yaşam estetiğine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu özel kulüp tasarımı, doğal, sanatsal ve retro unsurların birleşimini sunuyor ve çevreye uyumlu bir şekilde yaklaşılabilir bir hale getiriyor.

Esther Mu'nun bu tasarımı, projenin ticari ve pazarlama amaçlarını zayıflatmak için kapsayıcı bir mekansal deneyim yaratıyor. Bu deneyim, kullanıcıların sıcak ve sessiz bir şekilde güçlü duygusal bir rezonans yaşamasını sağlıyor. 200 metrekarelik bir alana sahip olan bu tasarım, iç mekan, estetik pavilyon, kulüp, doğa ve sanat etiketlerini taşıyor. Tasarımın gerçekleştirilmesinde Nature Times Art Design Co., Ltd. ve Nature Times Art Aesthetics firmaları ile Wei Jinjing, Wei Yaocheng, Zhang Huichao, Xie Gang ve Wang Meng gibi tasarımcılar yer aldı.

Esther Mu'nun bu tasarımı, bir estetik pavilyon olarak projenin niteliğiyle uyumlu olacak şekilde, sanatı tüm mekanın merkezine yerleştiriyor. Yerel sanatçıların eserleri, her mekanın ruhsal ipuçlarıdır ve doğa ve şiir temasını kristalleştirir ve yükseltir. Mermer üzerindeki "yağmur" dalgaları, su yüzeyinde hareket eden "ay gölgesi" ve gelenekle modernliğin çarpışmasını ve entegrasyonunu temsil eden "demir gemi" gibi ince tasarlanmış sanatsal unsurlar, doğanın peşinden koşmayı ifade eder ve çağdaş estetik yansımayı teşvik eder.

Proje, Temmuz 2021'de Çin'in Shaoxing şehrinde başladı ve Aralık 2021'de tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, doğa ve sanatla sarılı bir mekanda, tasarımcıların gerçekliğe dayalı ancak daha zengin, daha geniş, daha derin, ebedi güzelliğe daha yakın ve uzay ve zaman boyutlarında sonsuz bir alan yarattığını gösteriyor. Fonksiyonlar, renkler, malzemeler, ışık ve gölgeler gibi tüm detaylar, duyguların ve anıların ebedi taşıyıcıları olarak birleştirilir, böylece insanlar mekanda doğal cazibenin ve kültürel çağrışımların tadını çıkarabilirler.

Tasarım, kent bağlamının ölçeğini ve derinliğini birleştirir ve flaşlı ve trend takip eden ticari pazarlarda olumlu ve sürdürülebilir değerler sunar. Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratılara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Jinjing, Wei Yaocheng, Zhang Huichao
Görsel Kredileri: Photography: Yanming Photos
Proje Ekibi Üyeleri: Interior finishes design: Nature Times Art Design Co., Ltd. Interior decoration design: Nature Times Art Aesthetics Chief designers: Wei Jinjing, Wei Yaocheng, Zhang Huichao Design team: Xie Gang, Wang Meng
Proje Adı: An Villa Aesthetics Pavilion
Proje Müşterisi: Wei Jinjing, Wei Yaocheng, Zhang Huichao


An Villa Aesthetics Pavilion IMG #2
An Villa Aesthetics Pavilion IMG #3
An Villa Aesthetics Pavilion IMG #4
An Villa Aesthetics Pavilion IMG #5
An Villa Aesthetics Pavilion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun