Çağdaş ve Zarif Bir Bağlamda İdeal Yüksek Kaliteli Şehir Yaşamını Şekillendiren Kelly Lin Tasarımı: CR Land Runcheng

Çin Kaynakları Runcheng Satış Merkezi: İnsanlık ve Estetik Ruhun Kalitesi ile Lüksün Özünü Keşfeden Bir Tasarım

Çağımızda lüks nedir? Tasarımcıya göre, lüksün özü, malzemelerin karmaşıklığı ve görkemine veya mobilyanın şekline sıkışmış değil, sonuçta kalite ve estetik ruhun birleşimine işaret ediyor. Bu durumda, yaşam deneyiminden başlayarak, tasarımcı, lüksün özüne ve estetiğine dokunmayı ve çağdaş ve zarif bir bağlamda ideal yüksek kaliteli bir şehir yaşamını şekillendirmeyi hedefliyor.

Kelly Lin tarafından tasarlanan CR Land Runcheng, gösterişli ve stereotipik unsurlardan vazgeçerek, nokta, çizgi ve düzlem kavramlarına dönüş yaptı. Sonuç olarak, Çin Kaynakları Runcheng Satış Merkezi, Hefei şehrinin geçmişini, bugününü ve geleceğini keşfederek, insanlık anlamları ve çağın yüksek değer koordinatları ile donatıldı.

Projenin eşsiz özellikleri arasında, lobiye yerleştirilen sanat enstalasyonu bulunur. Bu enstalasyon, kıvrımlı ve iç içe geçmiş bir yapıda olup, antik ve modern Hefei'yi birleştiren metaforik bir zaman ve mekan çarkı oluşturur. Kaskad şeklinde sergilenen parlak kristal lambalar, mekanın şeffaflığını ve açıklığını artırırken, modern mobilyada yankılanan bir estetik stil sergiler.

Çalışma alanında, noktaların, çizgilerin ve düzlemlerin kompozisyonu, eğrilerin yumuşaklığını genişletir, böylece mekanı heykelsi bir form ile doldurur. Bu, hareketli şehirden uzak, huzurlu bir köşe oluşturur. Proje, metal, mermer, lüks taş, deri, kristal, sırlı malzemeler gibi çeşitli malzemeler kullanılarak gerçekleştirildi.

Proje, 1100 metrekarelik bir alana yayılmıştır ve Hefei, Çin'de yer almaktadır. İki bin yıllık bir tarihe ve bilimsel araştırma ve inovasyonu benimsemeye olan bağlılığı ile Hefei, Çin'in önemli bir politik ve askeri merkezidir. İşte burası, tüm zarif ihtişamıyla, Çin Kaynakları Runcheng Merkezi'nin bulunduğu yerdir.

Tasarımcı, yaşamın izini sürer ve sanatı, kültürü ve yaşam sahnelerini estetik algı ile karıştırırken, soyutlamanın ötesindeki ruhaniyetin yerini ifade eder. Böylece, satış merkezinin benzersiz metropoliten mizacı, lüks, ekolojik uyum ve insanlık sanatı ile ifade edilir.

Bu tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kelly Lin
Görsel Kredileri: Photographer Mconcept
Proje Ekibi Üyeleri: Kelly Lin
Proje Adı: CR Land Runcheng
Proje Müşterisi: Kelly Lin


CR Land Runcheng IMG #2
CR Land Runcheng IMG #3
CR Land Runcheng IMG #4
CR Land Runcheng IMG #5
CR Land Runcheng IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun