Favly Petfood: Sürdürülebilirlik ve Kaliteyi Göz Alıcı Bir Tasarımla Buluşturan Wolkendieb Design Agency

Almanya merkezli start-up Favly Petfood, Wolkendieb Design Agency ile işbirliği yaparak sürdürülebilir ve kaliteli petfood ürünlerini yenilikçi bir ambalaj tasarımıyla sunuyor.

Genç bir Alman start-up olan Favly Petfood, sürdürülebilirlik, düşük CO2 emisyonu, geri dönüşüm, bölgesel tedarik ve işleme ilkelerini benimsemiş bir marka. Wolkendieb Design Agency, bu değerlere uygun bir şekilde markanın kalitesini ve doğallığını yansıtan, petfood pazarında dikkat çeken bir ambalaj tasarımı ve kurumsal imaj oluşturmakla görevlendirildi.

Wolkendieb Design Agency, Favly Petfood'un doğallık, sürdürülebilirlik, yakın üretim döngüsü ve yüksek kalite gibi değerlerini vurgulamak için renkli, dikkat çekici ve beklenmedik bir tasarım oluşturdu. Bu tasarım, markanın "tamamen doğal" algısını kırmak ve raflarda güçlü bir tanınma sağlamak için tasarlandı.

Ambalajlar, kolay geri dönüştürülebilir olmaları için FSC sertifikalı kağıttan ve içerisinde gıda için uygun plastik bulunan küçük torbalar şeklinde tasarlandı. Büyük torbalar ise tek tip plastikten yapıldı. Tüm torbaların üzerinde, aromanın daha uzun süre korunmasını sağlayan yeniden kapatılabilir bir fermuar bulunuyor. Et ruloları ise alüminyum folyo ile paketlendi. Logo, dikey bir şekilde yerleştirildi ve kalite mührü olarak işlev gördü. Görsel birlik sağlamak için el çizimi illüstrasyonlar ve parlak renkler seçildi. Her et çeşidi kendi renk şemasına sahip.

Ürün yelpazesi, farklı boyutlarda üç torba ve bir sosis paketinden oluşuyor. Küçük torbalar 130 x 200 x 70 mm, orta boy torbalar 180 x 290 x 90 mm ve büyük torbalar 260 x 300 x 110 mm boyutlarında. Et ruloları ise 210 x 45 x 45 mm boyutlarında. Farklı malzemeler kullanıldı ve her biri kolayca geri dönüştürülebilir.

Proje, Haziran 2022'de başladı ve Ekim 2022'de Almanya'nın Aachen şehrinde tamamlandı. Ürünler, Kasım 2022'den bu yana çevrimiçi olarak satın alınabiliyor ve Ocak 2023'ten itibaren Aachen'deki seçili perakendecilerden temin edilebiliyor. Ayrıca, tüm proje Wolkendieb Design Agency'nin web sitesinde sunuluyor.

Wolkendieb Design Agency, Favly Petfood'un ürün kalitesi, sürdürülebilirlik ve kısa devre üretimini kurumsal imajının merkezine koydu. Ajans, markanın cesur ve eğlenceli bir marka imajı ve dikkat çeken yeni ürünlerle köpek maması piyasasında yer almasına yardımcı oldu. Ajans, ürün yelpazesinin geliştirilmesini ve web sitesinin lansmanını denetledi ve ürünlerin fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi.

Favly Petfood, 2023'te A' Packaging Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, mükemmel teknik özellikleri ve etkileyici sanatsal becerisi olan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite ve yenilik sunuyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wolkendieb Design Agency
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur Image #2: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur Image #3: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur Image #4: Photographer/Designer Chloé Krey/Florian Beser, Wolkendieb Designagentur
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Annika Reuber Junior Art Director: Florian Beser Art Director: Chloé Krey Technical Artworker: Margit Jansen
Proje Adı: Favly Petfood
Proje Müşterisi: Wolkendieb Design Agency


Favly Petfood IMG #2
Favly Petfood IMG #3
Favly Petfood IMG #4
Favly Petfood IMG #5
Favly Petfood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun