Vaporesso Coss: Yenilikçi Tasarımın Yeni Adresi

Joshua Fischer, Shuyu Yao ve Kai Ma'dan Vaping Cihazı Ambalajı

VAPORESSO markası, tüketici ihtiyaçlarını detaylı bir şekilde analiz ederek vaping endüstrisinde öncü bir rol üstleniyor. COSS, akıllı entegre otomatik e-likit dolum ve şarj çözümü ile sık sık dolum ve şarj gereksinimini azaltıyor. Görselleştirilmiş ve çevre dostu dış ambalajı ile kullanıcı deneyimini artırırken markanın sosyal sorumluluğunu ön plana çıkarıyor.

COSS'un ambalajı, güçlü marka tanınırlığı ve el işçiliği görsel efektleri ile ürün duyarlılığını uyandırıyor. Markanın grafik logosu, dış kılıfta değişen delikler kullanılarak sisli bir sanatsal etki yaratmak ve kullanım sırasında dalgalanan nefesi simüle etmek için tanımlanıyor, bu da vaping cihazlarının özelliklerini sergiliyor.

Ambalajın dışında farklı renkli etiketler, ürünü farklılaştırıyor ve ambalaj ile iç tepsinin 2'si 1 arada olmasını sağlayarak üretim maliyetlerini düşürüyor. Ambalajın içinde ve dışında çevre dostu malzemeler kullanılıyor: kağıt ve şekerkamışı ve bambu lifinden yapılmış kalıplı-lif iç tepsisi, bu da markanın konseptini uyguluyor ve sosyal sorumluluğunu aktif olarak üstleniyor.

Ürünün uzunluğu 14 cm, genişliği 9.8 cm, yüksekliği 5.2 cm ve ağırlığı 150 gram olarak belirlenmiştir. Ambalaj tasarımı, vaping özellikleri, oyuk tasarım, yeşil ambalaj, serileştirme, sezgisel görsel algı, sanatsal etki ve marka sorumluluğu gibi kelimelerle tanımlanmaktadır.

Ambalaj üzerindeki delikler, sisli bir sanatsal etki yaratıyor ve kullanım sırasında dalgalanan nefesi simüle ediyor, bu da vaping cihazlarının özelliklerini sergiliyor. Tüketicilerin ürünü daha doğrudan anlamalarına yardımcı olmak için, bir görsel ürün çerçeve diyagramı ve satış noktası bilgileri kaydırıcının yanına yerleştirilmiştir. Dış ambalajdaki farklı renkli etiketler, ürünün rengini gösterir ve ambalaj ile iç tepsinin 2'si 1 arada olmasını sağlayarak üretim maliyetlerini düşürür.

Proje, 2023 yılında Çin'de başladı ve 2023 yılının Temmuz ayında Çin'de tamamlandı. Ambalaj tasarımı, çevre dostu konsepti temel alarak ve marka logosunu entegre ederek, COSS vape'in temel işlevini ve kullanımı kolay, akıllı özelliklerini doğrudan ve canlı bir şekilde iletiyor ve tüketicilere bir ritüel hissi sunuyor.

Bu ambalaj tasarımının zorluğu, ürün ve marka özelliklerini sezgisel olarak iletiyor olması ve görsel etkiyi korumasıdır. Markanın grafik logosu, dış kılıfta değişen delikler kullanılarak tanımlanır ve kutudan çıkarıldığında metalik iç yeşil logoyu ortaya çıkarır, bu da sisli bir sanatsal etki yaratır ve kullanım sırasında dalgalanan nefesi simüle eder, vaping cihazının özelliklerini sergiler.

COSS; Rahat, İşlevsel, Akıllı, Tedarik eden ambalajı, güçlü marka tanınırlığı ve el işçiliği görsel efektleri ile ürün duyarlılığını uyandırıyor. Dış kılıftaki değişen delikler, metalik iç yeşil logo ile birleştiğinde, sisli bir sanatsal etki yaratır ve kullanım sırasında dalgalanan nefesi simüle eder. Ambalajın içinde ve dışında çevre dostu malzemeler kullanılıyor: kağıt ve şekerkamışı ve bambu lifinden yapılmış kalıplı-lif iç tepsisi, doğal malzemeler de marka ve ürün sürdürülebilirliğinin konseptini vurgular.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödüle layık görüldü. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımında olağanüstü ve yaratıcı zekayı doğrulayan tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesini iyileştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar için saygı duyulur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen Smoore Technology Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Shenzhen Smoore Technology Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Shuyu Yao, Kai Ma, Joshua Fischer
Proje Adı: Vaporesso Coss
Proje Müşterisi: Shenzhen Smoore Technology Co.,Ltd


Vaporesso Coss IMG #2
Vaporesso Coss IMG #3
Vaporesso Coss IMG #4
Vaporesso Coss IMG #5
Vaporesso Coss IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun